Smrt delavca pri gradnji štadiona v Sau Paulu

V Braziliji se je včeraj na štadionu Arena de Sao Paulo smrtno ponesrečil delavec.

Objavljeno
30. marec 2014 08.37
Posodobljeno
30. marec 2014 08.52
SOCCER-BRAZIL/STADIUM
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Sao Paulo - Iz Brazilije poročajo, da je gradnja štadiona Arena de Sao Paulo, ki bo poleti gostil dvoboje svetovnega prvenstva, terjala smrtno žrtev.

Eden izmed delavcev je včeraj padel z višine pri montaži provizoričnih tribun in navkljub hitremu prevozu v bolnišnico umrl zaradi hudih telesnih poškodb. Moški je delal za podizvajalca WDS po naročilu podjetja Fast Engenharia, ki je zadolženo za namestitev tribun. V času nesreče je delavec nosil ustrezno varovalno opremo, z delom pa so na gradbišču nadaljevali že kmalu po nesreči.

»Z veliko obžalovanja družini in sodelavcem izražamo naše iskreno sožalje. Za Fifo, organizacijski komite in brazilske oblasti je varnost na prvem mestu. Čakamo na uradna poročila,« so zapisali na uradni strani Mednarodne nogometne zveze.

To je bila tretja smrtna žrtev med gradnjo štadionov za svetovno prvenstvo, potem ko sta novembra v nesreči žerjava na prizorišču arene Corinthiansa umrla dva delavca.

Brazilci se sicer srečujejo s številnimi zamudami pri izgradnji štadionov za svetovno prvenstvo, delavski sindikati pa kritizirajo velike delovne obremenitve na gradbiščih in opozarjajo nad pomanjkljivimi varnostnimi ukrepi.