Šok v Mariboru: Darko Milanič odhaja

Najtrofejnejši trener NK Maribor naj bi v prihodnji sezoni okrepil vrste Sturma iz Gradca. Presenečen tudi Zlatko Zahović.

Objavljeno
03. junij 2013 22.52
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Iz vrst slovenskih nogometnih prvakov je prišla presenetljiva vest, da jih zapušča trener Darko Milanič. Kot so zapisali na spletni strani NK Maribor, je njegova odločitev »šok za vodstvo kluba«, več podrobnosti pa bodo razkrili na jutrišnji izredni novinarski konferenci.

»Čeprav je bil vselej tarča mnogih tujih klubov, je vsa ta leta ostal zvest ekipi, klubu, navijačem, vijoličasti barvi in najbolj nogometnemu mestu v Sloveniji. Prav zaradi tega predstavlja današnja večernja odločitev trenerja, da bo nove trenerske izzive iskal drugje, šok za klubsko vodstvo,« so sporočili iz kluba.

Milanič je v petih sezonah na klopi vijoličastih osvojil štiri naslove državnih prvakov, tri pokalne naslove in dva superpokala ter ekipo dvakrat popeljal v evropsko ligo. Zanj sta se sicer v zadnjem obdobju najbolj zanimala CSKA iz Sofije in Sturm iz Gradca. Milanič naj bi v prihodnji sezoni okrepil prav vrste avstrijskega prvoligaša.

»Razšli smo se na mojo željo. Z veliko razumevanja kluba in športnega direktorja,« je za Večer dejal Milanič in tudi namignil, da iz Maribora odhaja brez odškodnine ob prekinitvi pogodbe. Več podrobnosti o svojem prestopu bo razkril jutri na novinarski konferenci.

Tudi športni direktor Zlatko Zahović je priznal, da ga je Milaničeva odločitev močno presenetila. V klubu morajo zdaj hitro stakniti glave in zanj hitro najti zamenjavo. »Še smo v šoku. Tako je, ko z nekom delaš pet let, pa ti pove, da odhaja. A normalno je, da skuša unovčiti, kar je dosegel z Mariborom,« je povedal za mariborski dnevnik.