Šokirani Nainggolan zaključil reprezentančno kariero

Belgijski nogometaš, sicer zvezni igralec Rome, se je za ta korak odločil, ker ga selektor ni uvrstil v kader za SP.
Fotografija: Radja Nainggolan ni pričakoval takšnega slovesa od reprezentančnega dresa. Foto Filippo Monteforte/AFP
Odpri galerijo
Radja Nainggolan ni pričakoval takšnega slovesa od reprezentančnega dresa. Foto Filippo Monteforte/AFP

Rim – Zvezni igralec tretjeuvrščenega italijanskega prvoligaša Rome Radja Nainggolan se je, šokiran, ker ga selektor Roberto Martinez presenetljivo ni uvrstil v belgijsko nogometno reprezentanco za prihajajoče svetovno prvenstvo v Rusiji, odločil, da bo pri 30 letih, ki jih je dopolnil v začetku meseca, za večno slekel majico z državnim grbom.


Šest reprezentančnih golov


»Moja reprezentančna kariera je na žalosten način prišla do konca. Biti, kar si, je včasih lahko moteče. Vedno sem storil vse, da sem lahko branil barve moje države. Odslej bom glavni navijač belgijske izbrane vrste,« je poudaril Nainggolan, ki je v 30 reprezentančnih nastopih dosegel tudi šest zadetkov, prvega v prijateljskem dvoboju pred štirimi leti Slonokoščeni obali, zadnjega predlani na euru Walesu.


»Razlog je izključno taktični«


Selektor Martinez, nekdanji trener Evertona, Wigana in Swanseaja, je svojo nenavadno in nepričakovano odločitev pojasnil z besedami: »Razlog je izključno taktični. Radja je vrhunski igralec in ima ključno vlogo v svojem klubu, kakršne mu v reprezentanci ne morem dati. V zadnjih dveh letih je izbrana vrsta delovala specifično, drugi igralci so dobili vodilne vloge.«

Komentarji: