Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Solskjær: V Barceloni smo že znali dosegati gole

Norveški trener Manchester Uniteda Ole Gunnar ​Solskjær tudi po domačem porazu proti Barceloni še ni vrgel puške v koruzo. 
Ole Gunnar Solskjaer še ni vrgel puške v koruzo. FOTO: Reuters
Ole Gunnar Solskjaer še ni vrgel puške v koruzo. FOTO: Reuters
11. 4. 2019 | 08:07
11. 4. 2019 | 08:57
3:36
Manchester United je imel na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov proti Barceloni na Old Traffordu priložnost, da dokaže, da je spet del evropske elite, namesto tega pa so v ospredje prišle stare težave - porozna obramba in premalo ideje v napadu, United je tekmo končal brez strela v okvir gola, čeprav so igrali pred svojimi gledalci. 

A kljub porazu z 0:1 v gledališču sanj Ole Gunnar ​Solskjær še ne obupuje: »Moramo se le spomniti, kako se je končalo finale v Barceloni leta 1999 in jasno nam bo, da tudi na Camp Nouu lahko dosegamo gole. V preteklosti smo jih že, predvsem s predložki in prekinitvami, tudi letos imamo nevarne igralce, a si enostavno moramo ustvariti več priložnosti.« ​Solskjær je imel v mislih znameniti finale Uniteda proti Bayernu v katalonski prestolnici, ko je Angležem uspel preobrat v zadnjih minutah, na koncu so slavili z 2:1. 

»Veliko upanja nam daje tudi dvoboj s PSG-jem, tam smo dokazali, da nikoli ne smeš obupati, preden je tekma končana. A v Barceloni bo le nekoliko drugače, gre za ogromen klub, ki doma enostavno ne izgublja, zato bomo morali izkoristiti vse priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Tudi Barcelona zagotovo ne bo pozabila, kako smo premagali PSG,« se zaveda ​Solskjær, ki je izpostavil izvrstno predstavo mladega vezista Scotta McTominaya: »Bil je izjemen, ko je on v igri, je naša zvezna vrsta mnogo bolj stabilna, je odličen atlet in zelo spreten, z vsako tekmo pa postaja boljši. Mislim, da smo s skupnimi močmi dobro zaustavili Messija, kolikor je to sploh mogoče.«


 

Udarec ustavil Messija


Messi je med tekmo potreboval zdravniško pomoč. FOTO: Reuters
Messi je med tekmo potreboval zdravniško pomoč. FOTO: Reuters


»V obrambi smo bili izvrstni, tako dobro v tej sezoni še nismo igrali. Po hitrem zadetku smo se sprostili in zadržali ugoden rezultat. Tukaj nikoli ni lahko igrati, pritisk je ogromen,« je bil po tekmi vesel branilec Barcelone Gerard Pique, ki je v mlajših kategorijah nosil dres Uniteda. 
 
Kapetan Barcelone Leo Messi jo je skupil v dvoboju s Chrisom Smallingom, trener Barce Ernesto Valverde pa je potrdil, da ni šlo za nedolžen incident: »Messi se ni počutil dobro po udarcu v glavo, ima veliko modrico, šlo je za močan udarec in v naslednjih dneh bomo pozorno spremljali njegovo stanje.«
 

Igrali so kot izkušena ekipa


»Želeli smo si več kot remi z 1:1, a to ni slab rezultat. Vse je še odprto. Igrali smo kot izkušena ekipa, to je bil naslednji korak naprej, ki smo ga potrebovali in če želimo napredovati v polfinale, bo potrebno nekaj podobnega pokazati tudi na povratni tekmi,« je bil po remiju z 1:1 na Johan Cruyff Areni le delno zadovoljen trener Ajaxa Erik ten Hag
 
»Ajax je po izenačujočem zadetku postal mnogo bolj samozavesten in nevaren, mi pa smo bili nekoliko v šoku,« je po tekmi priznal trener Juventusa Max Allegri. Dvoboj zagotovo še ni odločen, Ajax je v tej sezoni že nekajkrat pokazal, da se lahko kosa z vsemi v Evropi, bi pa dvoboj lahko bil povsem drugačen, če bi bil Juventusov rezervist Douglas Costa v zaključku tekme le nekoliko bolj natančen.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine