Sousa o Iličiću: Upam, da bo pomagal

Drevi tekme tretjega kola nogometne evropske lige.

Objavljeno
20. oktober 2016 01.04
ap*Ilicic Italy Soccer Serie A
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Kdo od peterice slovenskih nogometašev bo drevi sploh igral v tretjem kolu evropske lige? V ospredju je predvsem zdravstveno stanje reprezentančnega junaka Josipa Iličića, ki je po dvobojih s Slovaško in Anglijo, v katerih je igral 180 minut, zaradi utrujenosti in udarcev izpustil ligaško tekmo Fiorentine. Trener Paulo Sousa po slabšem nizu v elitni italijanski ligi ni več tako trdno v sedlu, a v EL Fiorentini (4 točke) kaže dobro.

»Ima nekaj težav, toda upam, da nam bo lahko pomagal,« je o možnosti Iličićevega nastopa v Liberecu povedal Portugalec. St. Etienne bo pot do prve zmage bržkone še iskal brez Roberta Berića. Trener Christophe Galtier dopušča možnost, da bi lahko dobil kakšno minuto po poškodbi. Samir Handanović z Interjem nujno potrebuje zmago, da bi se umirile strasti v klubu, v katerem se maje stolček trenerja Franka de Boera.

Tekme naših: Konyspor (Nejc Skubic) – Braga (skupina H), St. Etienne (Robert Berić) – Gabala (C), Inter (Samir Handanović) – Southampton (K), Steaua – Zürich (Džengis Čavušević, L), Liberec – Fiorentina (Josip Iličić, J).