Southgatu ponudili dolgoročno službo selektorja

Kot poročajo britanski mediji, se Garethu Southgatu obeta dolgoročna pogodba z angleško nogometno zvezo.

Objavljeno
24. november 2016 13.23
Š. Ro.
Š. Ro.
London - Angleška nogometna zveza naj bi po pisanju tamkajšnjih medijev začasnemu selektorju Garethu Southgatu ponudila dolgoročno pogodbo, dogovor o tem pa naj bi obe strani sklenili v ponedeljek. Angleška zveza se ni odzvala na pisanje časnikov Daily Telegraph, Guardian in Sun, ki so zapisali, da bo Southgate vodil Anglijo do evropskega prvenstva 2020.

Southgate, nekdanji trener Middlesbrougha in angleške izbrane vrste do 21 let, je mesto prvega moža stroke pri članski reprezentanci zasedel po odstavitvi Sama Allardyca. Britanski mediji so septembra letos razkrili, da je Allardyce sodeloval pri dogovarjanju prestopov igralcev z lažnim konzorcijem iz Daljnega vzhoda, na posnetkih pa se je tudi posmehoval svojemu predhodniku Royu Hodgsonu, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji doživel pravi polom.

Anglija, sicer tekmica Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji 2018, je pod vodstvom Southgata premagala Malto in Škotsko ter igrala neodločeno s Slovenijo in Španijo.