Šov v Stožicah, pekel v Ljudskem vrtu

Danes tekme 11. kola slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja, Zavrč pri Olimpiji, Domžale v Mariboru.

Objavljeno
22. september 2015 21.25
NOGOMET
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Vodilna Olimpija je učinkovito ubranila prvo mesto, Maribor pa se še ni prelevil v vztrajnega lovca. V 11. kolu 1. SNL bo nova preizkušnja živcev in trenutne forme, v Stožicah bo gostoval neugodni Zavrč s španskim zvezdnikom Albertom Riero na čelu, v Ljudskem vrtu pa bojevite Domžale. Tekme bodo še v Velenju, Novem mestu in Kopru.

Velenje: Rudar – Gorica (sodnik Mitja Žganec, 16): Možni so vsi razpleti, ampak v ospredju bo Gorica. Kako se bo odzvala po dveh porazih, v katerih je igrala solidno in bila prekratka za igralca ali dva z dodano vrednostjo? Takšna podoba je značilna za Velenjčane, vse odkar jih vodi Jernej Javornik, zato bi ob Jezeru navijači lahko uživali v za oko lepem nogometu. Prva tekma je pomenila zasuk za Gorico, bila je slabša, a je zmagala. Sledil je niz zmag. Če se bo zgodba ponovila, bo konec novembra (19. kolo) Gorica spet igrala derbi za vrh z Olimpijo. Verjetnost je majhna!

Novo mesto: Krka – Celje (Davor Drečnik, 16): V dveh mesecih so se vloge zamenjale, Krka je veliki favorit, Celje pa avtsajder, ki ima znova krizo vodenja kluba in moštva. Predsednik Stevan Đorđević je prvi mož zaradi formalnosti, trener Iztok Kapušin pa sila slabo pozna SNL.

Ljubljana: Olimpija – Zavrč (Damir Skomina, 18): Z ritmom, ki ga kažejo zeleno-beli, so ogroženi skoraj vsi ligaški rekordi. Le enega so že zamudili: da bi do prvega naslova prišli brez poraza. Toda Olimpija navdušuje in izziva Ljubljančane, da Stožice spremenijo v eno od najbolj prijetnih družabnih središč, kjer se bodo zabavali najbolj strastni navijači in tudi otroci, ki bodo v vse bolj raznovrstnem Andražu Šporarju in drugih videli vzornike. Slabih točk je malo, če so, jih bodo razkrili prav Zavrčani, ki imajo dovolj ambiciozen in številen štab usposobljenih ljudi. In tudi zanimiv igralski kader. Največji zvezdnik, Španec Albert Riera, resda ni igralec, ki bi lahko sam opravil z Ljubljančani, lahko pa moštvu dvigne dodano vrednost.

Maribor: Maribor – Domžale (Matej Jug, 18): Vijolični krizi vendarle še ni videti konca. Resda so jih vajeni vseh vrst, a s takšno se ta vodstvena struktura še ni soočila. In ni le športna! S svojimi izpadi jo poglablja še športni direktor Zlatko Zahović, ki je delovanje moštva ustrojil tako, da brez njegove prve in zadnje besede tudi trener Krunoslav Jurčić ne more opraviti veliko. Kdo v klubu si bo prvi drznil dregniti v nedotakljivost tvorca najboljšega Maribora, je izziv za vodstvo kluba, ki poskuša umirjati napetosti in dajati vtis, da ima vse pod nadzorom. Morda bi še šlo, če bi Marcos Tavares in drugi zabijali gole, leteli po igrišču in ponujali prvovrstne spektakle. A jih ne in vsak spodrsljaj dodatno podžiga strasti navijačev. V Zavrču so Viole že dale vedeti, da so tankih živcev, bog ne daj, da bi jim Domžalčani danes dali razlog za nov izbruh. Ne bi bil prvi in najbrž tudi zadnji ne. Če bo, bo zanimivo videti, v koga bodo usmerjali bes, v igralce ali v častno tribuno?

Koper: Luka Koper – Krško (Rade Obrenović, 20): Taktika, da v miru in brez pojavljanja poskušajo ujeti normalen ritem, ni slaba, ampak urejanje stvari bi se lahko zavleklo kar do konca jesenskega dela prvenstva. Trener Nedžad Okčić ima zaradi poškodb na voljo premalo igralcev, da bi lahko iz tekme v tekmo stopnjeval formo in izide. V Domžalah je Koper ugajal in nesrečno izgubil, doma bi bilo bolje, če bi bil slab in srečno zmagal.