SP: Španija na svoji otvoritveni tekmi v belem, Kostarika brez Saboria

Mednarodna nogometna zveza od Španije zahteva, da na svoji prvi tekmi prvenstva proti Nizozemski igra v belih dresih.

Objavljeno
30. maj 2014 09.06
Posodobljeno
30. maj 2014 09.23
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Španska nogometna reprezentanca na svoji prvi tekmi svetovnega prvenstva proti Nizozemski (13. 6.) ne bo igrala v prepoznavnih rdečih dresih.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) se je namreč ugotovila, da tradicionalna španska rdeča barva na televiziji ne ustvarja dovolj kontrasta v primerjavi z nizozemskimi dresi, zato bo morala branilka naslova, ki je zaradi značilnih rdečih dresih znana kot »Furija«, nastopiti v belih dresih.

Udeleženke svetovnega prvenstva v Brazilijo bodo na zahtevo Fife morale imeti zagotovljena vsaj dva različna kompleta dresov, enega v svetlejših barvnih odtenkih, drugega pa temnejšega.

Španska nogometna reprezentanca se bo v skupinskem delu svetovnega prvenstva pomerila z Nizozemsko (13. 6.), Čilom (18. 6) in Avstralijo (23. 6).

Kostarika na SP brez Saboria

Nogometaši Kostarike se bodo v Brazilijo odpravili brez napadalca Alvara Saboria. 32-letni član moštva Real Salt Lake si je na četrtkovem reprezentančnem treningu zlomil kost v desnem stopalu, zdravniki pa ocenjujejo, da bo okreval najmanj tri mesece.

Saborio je nastopil na 93 reprezentančnih tekmah in dosegel 32 golov.

Kostarika bo v skupinskem delu tekmovanja igrala proti Urugvaju (14. 6.), Italiji (20. 6.) in Angliji (24. 6.).