Španci v četrtfinalu premočni za Slovence

Slovenska futsal reprezentanca je v četrtfinalu EP izgubila proti Španiji z 0:4.

Objavljeno
04. februar 2014 19.30
Posodobljeno
04. februar 2014 21.11
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Antwerpen - Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v četrtfinalu evropskega prvenstva zaključila svojo pot, potem ko jo je s 4:0 premagala branilka naslova Španija.

Slovenci so proti favoriziranim Špancem prikazali dobro igro in v prvih dveh minutah dvakrat nevarno ogrozili nasprotnikova vrata, vendar se je izkazal vratar Rafa.

Sledil je odgovor Špancev, ki so zapretili prek Aicarda in Raula Camposa, vendar je vratar Alen Mordej svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Slovenska obramba je do dvanajste minute uspešno ustavljala napade španske reprezentance, nato pa je Sergio Lozano prodrl po desni strani in podal v sredino, kjer je iz neposredne bližine zadel Fernandao. Španci so do konca polčasa zadeli še enkrat, po napak Igorja Osredkarja je žogo v mrežo poslal Rafael Usin.

Španci so imeli tudi v drugem polčasu več od igre in so v 37. minuti zadel še tretjič. Ortiz je izvedel kot z desne strani in podal proti sredini, kjer je močno sprožil Aicardo in s strelom med nogama premagal Mordeja.

Slovenska reprezentanca je v zaključku dvoboja poskušala tudi brez vratarja in z dodatnim igralcem v polju, kar je dvanajst sekund pred koncem s svoje polovice kaznoval Aicardo za končnih 4:0.

Osredkar: Borili smo se po najboljših močeh

»Večino tekme smo bili enakovreden tekmec, dobro smo igrali. Žal mi je za prvi zadetek, ki smo ga dobili iz prekinitve. Borili smo se po najboljših močeh, prepričan pa sem, da smo pustili dober vtis. S prvenstva pa odhajamo z dvignjenimi glavami,« je po tekmi povedal slovenski kapetan Igor Osredkar.

Svojo oceno je podal tudi selektor Andrej Dobovičnik: »Španci so boljša ekipa, ki je vešče izkoristila naše napake. Imeli smo svoje priložnosti, a nismo zadeli. Mi se učimo in gremo odločno naprej, fantom pa iskrene čestitke za celotno prvenstvo.«


Četrtfinale EP

Slovenija - Španija 0:4 (0:2)

(Fernandao 12., Usin 18., Aicardo 37., 40.)

Italija - Hrvaška 2:1 (2:1)

(Romano 1., Fortino 10.; Jelovčić 7.)

Že odigrano

Ukrajina - Portugalska 1:2 (1:1)

(Valenko 13.; Cardinal 3., 23.)

Romunija - Rusija 0:6 (0:4)

(Robinho 3., Šajahmetov 8., Lima 9., 16., 37., Sergejev 34.)

 

Polfinale (četrtek)

Italija - Portugalska (18)

Španija - Rusija (20.30)