Španija in Nemčija v finalu EP do 21 let (VIDEO) 

Nogometaši Španije in Nemčije so po zmagah nad Italijo oziroma Anglijo napredovali v finale evropskega prvenstva.

Objavljeno
28. junij 2017 10.18
Posodobljeno
28. junij 2017 10.18
SOCCER-EUROPEAN-U21/
J. M.
J. M.

Krakov - Od včeraj sta znana finalista nogometnega evropskega prvenstva do 21 let. V večerni tekmi je Španija s 3:1 ugnala izbrano vrsto Italije, že prej pa je Nemčija po najstrožjih kaznih premagala Anglijo, potem ko je semafor po rednem delu in podaljških kazal rezultat 2:2.

Španija je do zmage prišla v drugem polčasu, po trojčku zadetkov zvezdnika madridskega Atletica Saula Ñigueza. Po prvem golu Špancev je Italiji kljub rdečemu kartonu Roberta Galiardinija uspelo izenačiti prek Federica Bernardeschija, vendar pa je Saul nato še dvakrat ugnal Gianluigija Donnarummo in »La Rojiti« zagotovil nastop v finalu. Na obeh straneh je bilo videti še kar nekaj že uveljavljenih imen svetovnega nogometa, kot so denimo Hector Bellerin, Marco Asensio in Gerard Deulofeu pri Španiji ter Federico Bernardeschi, Daniele Rugani in Manuel Locatelli pri Italiji. Sodnik tega dvoboja je bil Slovenec Slavko Vinčič, ki je med drugim letos sodil tudi že dve tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Rusiji.

V prvem polfinalnem dvoboju pa je Nemčija v evropski klasiki izločila Anglijo. Elf je povedel prek Davida Selkeja, Demarai Gray pa je poskrbel, da sta ekipi na odmor odšli poravnani. V drugem delu so Otočani povedli z golom Tammyja Abrahama, Felix Platte pa je v 70. minuti poskrbel za podaljšek. V tem delu igre zadetkov ni bilo, Nemci pa so bili nato bolj natančni pri izvajanju enajstmetrovk. V prvih štirih serijah sta bili obe ekipi uspešni po trikrat, nato pa je, po golu Nadiema Amirija, nemški čuvaj mreže Julian Pollersbeck zaustavil strel zvezdnika Southamptona Nathana Redmonda in Nemčiji priboril finale, ki bo v petek v Krakovu.