Španiji zmaga v Litiji, Slovenija na realnih tleh

Na drugi pripravljalni tekmi za EP je slovenska futsal reprezentanca v Litiji izgubila s svetovnimi prvaki Španci.

Objavljeno
07. januar 2014 21.06
Posodobljeno
07. januar 2014 21.06
Futsal
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Litija - Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v sklopu priprav na EP v Antwerpnu na dveh tekmah gostila svetovne prvake Špance. Potem ko se je prva tekma v Mariboru razpletla z neodločenim izidom 5:5, so varovanci selektorja Andreja Dobovičnika v drugo izgubili z 0:3.

Slovenci so bili v primerjavi s prvo tekmo na začetku veliko bolj konkurenčni, a Španija je pritiskala, vratar Damir Puškar pa je v 6. minuti po silovitem strelu Sergia Lozana Martineza že moral po žogo v svojo mrežo. Dve minuti pozneje je po španskem strelu žogo v svojo mrežo nesrečno potisnil Gašper Vrhovec. Tudi v nadaljevanju se je moral domači vratar Puškar nekajkrat močno potruditi, da Španci niso vodstva še povišali. Za Slovenijo je imel najlepšo priložnost Igor Osredkar v 15. minuti, a je vratar Juan Jose Hernandez njegov strel ubranil.

V nadaljevanju je bila domača ekipa enakovrednejša, lepi priložnosti pa sta si pripravila Rok Mordej in Alen Fetič. Slovenci so pritiskali in iskali priključek, v 32. minuti so imeli morda imel najlepšo možnost vsaj za častni zadetek, a Hernandez se ni dal. V zadnjih treh minutah je Slovenija poskusila tudi brez vratarja in s petimi igralci v polju, a gostje so v zadnji minuti prek Raula Camposa Paina postavili končni izid 3:0.

»Mislim, da je to kar realnost. Že včeraj sem klub evforiji rekel, da so še močnejši od nas in ni pričakovati, da bomo kar tako igrali s svetovnimi prvaki. Danes se je poznala tudi utrujenost. Fantje niso stroj, čeprav so vrhunsko pripravljeni. Škoda, ker nismo dali gola, ker bi bil izid lepši, a sem z doseženim zadovoljen. Naša filozofija je, da delamo korak za korakom, in ta ekipa se je najbolj približala najboljšim na svetu,« je nastopa ocenil Dobovičnik.

Slovenci bodo pred EP sicer še odigrali dve tekmi s Hrvaško. EP v Antwerpnu bo potekalo med 28. januarjem in 8. februarjem, Slovenija bo  v predtekmovalni skupini igrala z Italijo in Azerbajdžanom. Prva tekma jo čaka 29. januarja, druga pa dva dni pozneje.