Uradno: Benitezu pokazali vrata, menja ga Zidane

Za španskega nogometnega strokovnjaka je bil usoden remi z Valencio (2:2), pa tudi slaba kemija znotraj moštva.

Objavljeno
04. januar 2016 18.54
J. P.
J. P.

Madrid - Španski nogometni velikan Real Madrid je danes dobil novega trenerja. Kar je napovedala že Marca, zapisali pa tudi drugi tamkajšnji mediji, so vodilni možje kluba na čelu s predsednikom Florentinom Perezom potrdili na poznopopoldanski novinarski konferenci, ki se je sicer začela precej pozneje od napovedi: na trenerskem stolčku bo Rafo Beniteza zamenjal nekdanji francoski superzvezdnik Zinedine Zidane, svojčas igralska legenda »galaktikov«, ki se je v zadnjem obdobju (od junija 2014) brusil kot trener druge Realove ekipe (Castilla), pa tudi kot pomočnik prekaljenega italijanskega strokovnjaka Carla Ancelottija. Prav njega je 55-letni Madridčan na vročem stolčku nasledil 3. junija lani.

Za Beniteza, ki je bil na tapeti že nekaj časa, saj kemija znotraj moštva ni bila prava (sploh s prvim zvezdnikom Cristianom Ronaldom ni na isti valovni dolžini), je bil dokončno usoden nedeljski remi na ligaškem gostovanju pri Valencii (2:2), ko je »beli balet« zapravil priložnost, da bi izkoristil sobotni spodrsljaj Barcelone, ki se je brez golov razšla z Espanyolom. Real, ki so ga zaradi administrativne napake izključili iz španskega kraljevega pokala, v ligi prvakov pa se je skozi skupinski del izvlekel brez poraza, v državnem prvenstvu zdaj za vodilnim mestnim tekmecem Atleticom zaostaja štiri točke, za Barcelono - ki ima resda dvoboj manj - pa dve.

»Povabil sem vas, da javno naznanim prekinitev pogodbe z Benitezom. Naj ob tem izpostavim: Rafa je izjemen profesionalec,« je ob snidenju s sedmo silo leporečil Perez, o novem trenerju pa: »Zinedine je eden največjih igralcev vseh časov, od tega trenutka pa tudi trener Reala Madrida.« Triinštiridesetletnik je sicer kot igralec barve kraljevega kluba branil med letoma 2001 in 2006, od leta 2010 pa je bil del njegovega strokovnega štaba. »Za ta kolektiv bom storil vse, kar bo v moji moči. Zame je danes izjemen dan. Odkar sem se kot igralec pridružil Realu, vem, za kaj gre. Imamo najboljše navijače, naredil bom vse, da bomo zmagovali,« je poudaril Francoz.