Španski pokal: Messi odločil na Camp Nouu

Barcelona je na prvi tekmi četrtfinala španskega pokala premagala Atletico z 1:0, Jan Oblak je branil vso tekmo.

Objavljeno
22. januar 2015 00.48
Spain Soccer Copa del Rey
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Nogometaši Barcelone so na prvi tekmi četrtfinala španskega pokala pred domačimi gledalci premagali Atletico z 1:0. Slovenski vratar Jan Oblak je branil vso tekmo za Madridčane.

Gostiteljem je minimalno zmago zagotovil Lionel Messi v 85. minuti. Argentinec je najprej neuspešno izvedel enajstmetrovko - ob njegovem poskusu se je izkazal Oblak - vendar pa je bil prvi pri žogi in jo je potisnil v mrežo (v spodnjem videu).

Katalonci so imeli v prvem polčasu več od igre. Prvo priložnost so si pripravili v peti minuti, vendar pa je Oblak dobro posredoval ob strelu Neymarja in ostalo je pri začetnem izidu. Sledili so novi napadi Barcelone, pri kateri je bil v 16. minuti neuspešen Lionel Messi, nato pa je v 40. minuti Luis Suarez zapravil še lepšo priložnost, ko je s šestih metrov meril prek vrat.

Drugi polčas ni bil tako atraktiven. Gostitelji so si prvo pravo priložnost priigrali v 76. minuti, vendar pa je bil Oblak ponovno na pravem mestu ob strelu Andresa Inieste.

Domačini so tekmo odločili v 85. minuti, ko je Juanfran nespretno posredoval v kazenskem prostoru in podrl Sergia Busquetsa, Barcelona pa je imela na voljo enajstmetrovko. Odgovornost za strel je prevzel Messi in sprožil v levi kot, v katerega se je vrgel tudi Oblak in žogo dobil v polje, na njegovo žalost pa je bil prvi pri njej Messi in jo je iz neposredne bližine poslal v mrežo.

Razmerje strelov je bilo 12:8 za Barcelono (4:1 v okvir vrat), ki je imela žogo tudi več v svojih nogah (65%).

 

Inter s težavo prek Sampdorie

V Italiji sta bili na sporedu pokalni tekmi osmine finala, na katerih je Fiorentina premagala Atalanto s 3:1, Inter pa Sampdorio z 2:0.

Fiorentina in Atalanta sta vse štiri gole dosegli že v prvem polčasu. Pri domačih je bil dvakrat uspešen Mario Gomez, preostali gol pa je z bele točke dosegel Juan Cuadrado. Pri gostih je bil strelec Rolando Bianchi. Pri Fiorentini je vso tekmo igral Jasmin Kurtić, medtem ko Josipa Iličića ni bilo v kadru.

Na drugi tekmi je Inter premagal Atalanto z 2:0. Slednja je že v enajsti minuti ostala brez izključenega Nenada Krstičića, tako da je bila večino tekme prisiljena v branjenje.

Milančani so imeli v 37. minuti veliko priložnost za vodstvo, vendar je Sergio Romero ustavil poskus Maura Icardija z bele točke.

Inter je tako povedel šele v 71. minuti, ko je Romera premagal novinec Xherdan Shaqiri in dosegel svoj prvi gol za italijanski klub (spodaj na sliki).

Gostje so le šest minut kasneje ostali le z devetimi igralci na zelenici, saj je Paweł Wszołek prejel drugi rumeni karton, Milančani pa so to izkoristili z golom Icardija v 88. minuti.

Samir Handanović in Rene Krhin sta tekmo spremljala z Interjeve klopi.


 

Španski kraljevi pokal, četrtfinale (prvi tekmi)

Barcelona - Atletico 1:0 (0:0)

Messi 85.

(Jan Oblak je branil vso tekmo pri Atleticu)

Villarreal - Getafe 1:0 (0:0)

Bruno 85.

Malaga - Athletic Bilbao 0:0

 

Italijanski pokal, osmina finala

Fiorentina - Atalanta 3:1 (3:1)

Gomez 6., 28., Cuadrado 11./11-m; Bianchi 40.

(Jamin Kurtić je igral vso tekmo za Fiorentino, Josipa Iličića ni bilo v kadru)

Inter - Sampdoria 2:0 (0:0)

Shaqiri 71., Icardi 88.

(Samir Handanović in Rene Krhin sta bila na klopi pri Interju)