Jan Oblak trikrat klonil, Barcelona v polfinale

Na povratni četrtfinalni tekmi španskega pokala je Barcelona s 3:2 premagala Atletico Madrid in se uvrstila v polfinale.

Objavljeno
28. januar 2015 22.16
SOCCER-SPAIN/CUP
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Potem ko je prejšnji teden slovenski vratar Jan Oblak navdušil s sijajno predstavo v četrtfinalu španskega nogometnega pokala med madridskim Atleticom in Barcelono, je bila povratna tekma zanj manj uspešna. Klonil je trikrat, Katalonci pa so se z zmago s 3:2 in supnim izidom 4:2 uvrstili v polfinale.

Tekma je bila sicer nadvse razburljiva. Že po 40 sekundah se je namreč zatresla mreža, navijače je v delirij spravil Fernando Torres. Povratnik v madridsko moštvo je izkoristil napako gostujoče obrambe in za 1:0 zadel z roba kazenskega prostora. A je vodstvo trajalo le do 9. minute. V protinapadu Barcelone je bil uspešen Neymar in po ne najboljšem posredovanju Oblaka izenačil.

V 30. minuti je sodnik pokazal na belo točko, prekršek za 11-metrovko je nad Juanfranom naredil Javier Mascherano. Zaradi sporne odločitve so gostje protestirali, znova so se znašli v zaostanku, saj je strel natančno izvedel Raul Garcia. Ob vodstvo z 2:1 je Atletico potreboval še en gol, če je želel napredovati, toda nadaljevanje nikakor ni šlo po njegovih načrtih.

V 38. minuti je namreč Barcelona že izenačila. Po strelu iz kota je avtogol zabil kar Miranda. V 40. minuti bi sicer odrešilni gol lahko zabil Antoine Griezmann, a je njegov poizkus blokiral Jordi Alba. Igral naj bi z roko, a sodnik tokrat ni piskal. To so za protinapad izkoristili Katalonci in še drugi gol je zabil Neymar.

Drugi polčas je Atletico začel le z desetimi, saj je rdeči karton prejel Gabi, za nameček je v 72. minuti drugi rumeni karton prejel Mario Suarez. Vseeno Barcelona ni več našla poti mimo Oblaka, se pa zanesljivo uvrstila v polfinale.

Jutri bodo na sporedu še preostale tri tekme četrtfinala: Getafe - Villarreal, Athletic Bilbao - Malaga in Sevilla - Espanyol.