Špansko prvenstvo: madridskemu Realu znova spodrsnilo

Athletic Bilbao je na domačem terenu ugnal Real iz Madrida z 1:0 in dal Barceloni možnost, da se vrne na vrh.

Objavljeno
07. marec 2015 23.14
FBL-ESP-LIGA-ATHLETIC-REALMADRID
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Bilbao - Aktualni evropski prvak, Real iz Madrida, je v krizi. Tako gre vsaj soditi po rezultatih iz španskega prvenstva, v katerem si je beli balet privoščil nov velik spodrsljaj. Na resda zahtevnem gostovanju v Bilbau pri Athleticu so Madridčani ostali praznih rok in Barceloni na široko odprli vrata na čelo prvenstvene razpredelnice.

Odločilni zadetek smo videli že v prvem polčasu, ko se je med strelce v 26. minuti vpisal domači ostrostrelec Aritz Aduriz. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale in soigralci so bili na drugi strani v nadaljevanju zopet povsem neučinkoviti, s čimer so si nakopali boleč glavobol pred nadaljevanjem domače sezone.

Pomembne zmage se je v La Coruni veselila tudi Sevilla, ki je slavila s 4:3 in se učvrstila na petem mestu la lige. Po uvodnem zadetku domačih, ki ga je dosegel Riera, so sledili trije odgovori gostov, za katere je dvakrat zadel Vitolo, zadetek pa je prispeval še Kevin Gameiro. Riera je s svojim drugim zadetkom v 72. minuti sicer uspel znižati na 2:3, a je avtogol Sidneia v 83. minuti pokopal vse upe domačih.

 

Izidi, špansko prvenstvo, 26. kolo

Athletic - Real Madrid 1:0 (1:0)

(Aduriz 26.)

Deportivo La Coruna - Sevilla 3:4 (1:1)

(Riera 28., 72., Perez 90.; Vitolo 33., 52., Gameiro 65. Sidnei ag. 83.)

Elche - Almeria 1:0 (1:0)

(Rodriguez 6.)

Granada - Malaga 1:0 (0:0)

(Camacho ag. 57.)