Šporar gre pod nož, sezone zanj konec

Mladega slovenskega nogometnega napadalca je že od januarja mučila poškodba kite na desni nogi.

Objavljeno
24. februar 2016 14.15
J. P.
J. P.

Basel - Zelo obetavni slovenski nogometaš Andraž Šporar, ki je v odmevnem prestopu konec minulega leta Olimpijino majico zamenjal za Baslovo, je prisiljen predčasno končati sezono. Kot so danes sporočili iz švicarskega predstavnika v evropski ligi, mora ostrostrelec, ki bo v soboto napolnil šele 22 let, na operacijo desne noge, s čimer je sezona zanj končana.

Šporarja je že od januarja mučila poškodba kite, ki so jo najprej skušali zdraviti »konzervativno«, zaradi pretrganje kite pa je postalo jasno, da brez posega ne bo šlo. Poškodba se je, po navedbah iz kluba, močno poslabšala po zadnjem treningu pred dvobojem evropske lige s francoskim St. Etiennom (2:3). Najboljši strelec slovenskega prvoligaškega tekmovanja v jesenskem delu bo šel pod nož že danes. Okrevanje bo trajalo dlje časa.

Šporar je z Baslom lanskega decembra podpisal štiriinpolletno pogodbo, prestop pa je bil »težak« 2,8 milijona evrov. Švicarski kolektiv je sicer v enem dnevu ostal brez dveh igralcev: ob mladem Ljubljančanu jo je skupil tudi njegov vrstnik, nadebudni nizozemski bočni igralec Jean-Paul Boëtius, ki bo zavoljo poškodbe gležnja odsoten (vsaj) mesec dni.