Šporar z Baslom osvojil naslov državnega prvaka

Nogometaši Basla so sinoči v domačem prvenstvu z 2:1 premagali Sion in si pet tekem pred koncem zagotovili 19. naslov prvakov.

Objavljeno
01. maj 2016 10.28
M. Ž.
M. Ž.

Basel - Nogometaši Basla so si sinoči priborili naslov državnih prvakov, potem ko so na tekmi 31. kola na domačem igrišču premagali Sion z 2:1.

Gostitelji so povedli v 24. minuti, ko je Matias Delgado uspešno izvedel enajstmetrovko, nato pa je Birkir Bjarnason v 67. minuti povišal na 2:0. Častni gol za Sion je v 92. minuti dosegel Veroljub Salatić.

Basel je tako pet tekem pred koncem zadržal visoko prednost 16 točk pred ekipo Young Boys in osvojil sedmi zaporedni naslov in devetnajstega v zgodovini.

Član novih-starih švicarskih prvakov je tudi slovenski napadalec Andraž Šporar, ki pa je zaradi poškodbe noge odigral le eno prvenstveno tekmo. Šporar je bil sinoči prisoten v slačilnici in s soigralci slavil naslov prvakov.

Razloga za dobro voljo pa nimajo le pri Baslu, temveč tudi pri Šporarjevemu nekdanjemu klubu Olimpiji, saj bodo na račun dogovora od prestopu prejeli pol milijona evrov.