Šporar začel v Baslu z golom in podajo

 Iličićevi ob vrh v Italiji, Rotman med strelci v turškem pokalu.

Objavljeno
10. januar 2016 22.40
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik

Ljubljana – Konec tedna so bili pod drobnogledom slovenski legionarji v italijanskem prvenstvu. Na »škornju« so dočakali več presenetljivih rezultatov, med katerimi prednjači domači poraz vodilnega Interja proti Sassuolu.

Moštvo vratarja Samirja Handanovića je proti donedavnemu palčku Sassuolu, ki resda igra povsem enakovredno z italijanskim »srednjim razredom«, pričakovalo vse tri točke, dobrih 90 minut igre držalo v nogah vsaj remi, na koncu pa ostalo praznih rok. »Handa« je podpisal vdajo v 95. minuti, potem ko je sicer odlični brazilski branilec Miranda zakrivil prekršek za 11-m.

Berardi ugnal Handanovića, proti Slovencem pa ni igral

Izvajalec strela z bele točke Domenico Berardi je poslal Handanovića v eno stran, žogo pa v drugo za končnih 0:1. Mimogrede, primer Berardija razkriva kakovostno širino italijanske reprezentance U-21: od leta 2014 je odigral 14 tekem (3 goli) za mlade »azzurre«, lani pa je izpustil snidenji s Slovenci.

Poraz je Inter stal vodstva na lestvici, podobno usodo je doživela tudi Fiorentina, dotlej drugo moštvo lige. Josip Iličić je zavoljo utrujenosti začel tekmo z Laziem šele v drugem polčasu pri zaostanku vijoličastih z 0:1, a kljub podaji za gol ni spremenil poteka mini derbija.

Izpostaviti velja še dva strelca med slovenskimi legionarji. Rajko Rotman je bil eden od ključnih mož za zmago istanbulskega Basaksehirja v turškem pokalu, še močneje pa je opozoril nase ob švicarski premieri obetavni napadalec Andraž Šporar. V prijateljski tekmi Basla je igral v drugem polčasu – Špoki je bil eden od treh novincev – in prispeval podajo za 1:1 v 49. minuti ter zabil gol za končnih 2:3 petnajst minut pozneje.