Športni pogled: za Maribor gre zdaj zares

Miha Hočevar in Gorazd Nejedly pred jutrišnjim dvobojem 5. kola nogometne lige prvakov med Sportingom in Mariborom.

Objavljeno
24. november 2014 18.43
NOGOMET Maribor - Sporting
video A. O., Delo.si
video A. O., Delo.si
Po treh neodločenih izidih in enem porazu (protu Chelseaju) gre zdaj za slovenske šampione, nogometaše Maribora, v ligi prvakov zares - za več kot le dober vtis, zdaj gre za napredovanje v drugi del elitnega klubskega tekmovanja ali v šestnajstino finala evropske lige. O tem se je Delov športni urednik Miha Hočevar v tokratnem Športnem pogledu na daljavo in le zvočno pogovarjal z našim poročevalcem z jutrišnjega gostovanja »vijoličastih« v Lizboni pri tamkajšnjem Sportingu Gorazdom Nejedlyjem.

»Maribor je celo v zelo dobrem položaju, ne glede na jutrišnji razplet tekme. Vse bo odvisno od tega, ali bo Chelsea na gostovanju pri Schalkeju zmagal ali ne. Če bo zmagal, lahko Maribor še vedno računa na uvrstitev v evropsko ligo, saj bo v zadnji tekmi gostil Nemce. Za vijoličaste bi bil najslabši možni scenarij jutrišnji poraz ob hkratni zmagi Schalkeja nad Londončani,«
poudarja Nejedly. Maribor je v solidni formi, med reprezentančnim odmorom se je osvežil, »resnici na ljubo pa je Sporting zanj izrazito neugoden tekmec,« opozarja tokratni sogovornik.