Srčni zastoj je bil usoden za Astorija

Jutri bo v prostorih Italijanske nogometne zveze v Firencah žalovanje, pogreb bo v četrtek v baziliki Svetega križa.

J. P.
tor, 06.03.2018, 21:07

Videm - Današnja obdukcija je potrdila, da je v noči s sobote na nedeljo tragično preminuli kapetan italijanskega nogometnega prvoligaša Fiorentine, Davide Astori, v spanju umrl zaradi zastoja srca. Skupaj z moštvom je bil 31-letnik v Vidmu, kjer bi moral v nedeljo odigrati dvoboj »serie A« proti Udineseju, poroča STA.

Srčna aritmija

Po besedah zdravnikov, ki ju je za obdukcijo pooblastilo tožilstvo, je Astori umrl zavoljo srčne aritmije - upočasnjenega ritma srca. Jutri ga bodo sicer prenesli v Firence, kjer bo v prostorih Italijanske nogometne zveze tudi žalovanje. Pogreb bo v četrtek v baziliki Svetega križa. Nocojšnji tekmi lige prvakov sta se začeli z minuto odmora v spomin na umrlega branilca. 

Pomoč partnerki in hčerki

Fiorentina je danes, enako kot Cagliari, pri katerem si je nekdanji reprezentant ravno tako služil kruh, obelodanila, da bo upokojila Astorijevo številko 13, ki jo je nosil na dresu v obeh kolektivih. Obenem bo pokojnemu nogometašu namenila novo štiriletno pogodbo, denar - 1,3 milijona evrov letno - pa namenila Davidejevi partnerki in hčerki. 

Povezane novice

Fiorentina in Cagliari upokojila številko 13
6. marec ob 14:40
V poklon tragično preminulemu Davideju Astoriju pri Fiorentini in Cagliariju nihče več ne bo nosil številke 13.
Prijavi sovražni govor