Stara mojstra Benzema in Modrić zrežirala tesno zmago Reala

Real Madrid je na preloženi tekmi 9. kola španskega prvenstva na svojem Bernabeuu ugnal Athletic Bilbao z golom Karima Benzemaja iz prvega polčasa (1:0).
Fotografija: Karim Benzema proslavlja po golu v mreži Athletica. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
Odpri galerijo
Karim Benzema proslavlja po golu v mreži Athletica. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP

Karim Benzema je po podaji (šlo je sicer za ponesrečen strel) Luke Modrića zmagoviti zadetek dosegel v 40. minuti, s tekmo več od mestnega tekmeca Atletica zdaj Real na vrhu lestvice La Lige po petih zaporednih zmagah vodi že s sedmimi točkami naskoka. Do treh točk se varovanci italijanskega trenerja Carla Ancelottija vendarle niso sprehodili, saj so v drugem polčasu že precej krčevito branili minimalno prednost.

Oier Zarraga je za las zgrešil z zavitim strelom, povratnik v prvo postavo Lucas Vazquez pa je Raula Garcio v zadnjem hipu ustavil s požrtvovalnim posredovanjem pred vrati. Real, ki je na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah vedno prejel vsaj en gol, je tokrat z vratarjem Thibautom Courtoisom proslavljal pomembno »ničlo«, ki jo je do konca tekme ogrozil tudi rezervist Oihan Sancet. Slednjega je Courtois pravočasno zaprl, medtem ko je Mikel Vesga z glavo zgrešil z nekaj metrov. Toliko točk je Real na začetku decembra imel v sezoni 2016/17, ko je beli balet pod taktirko Zinedina Zidana osvojil prvega od dveh državnih naslovov.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: