Steven Gerrard po 17 letih zapušča »gnezdo« (VIDEO)

Dolgoletni kapetan in ikona Liverpoola si bo po koncu sezone sploh prvič v karieri poiskal novega delodajalca.

Objavljeno
02. januar 2015 11.52
FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-GERRARD-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Liverpool - Steven Gerrard, ikona in dolgoletni kapetan angleškega nogometnega velikana Liverpoola, po 17 letih zvestobe rdečemu dresu zapušča svoje »gnezdo«. Po koncu sezone bo tako 34-letni zvezni igralec sploh prvič v karieri poiskal novega delodajalca, trenutno pa ga otoški mediji v največji meri povezujejo s prvakom ameriške lige MLS, moštvom Los Angeles Galaxy.

Gerrard se je z dosedanjim klubom zadnje mesece dogovarjal o podaljšanju sodelovanja, toda očitno zaman. Majico Liverpoola je prvič - kot rezervist v dvoboju z Blackburnom - oblekel že davnega leta 1998, pet let pozneje pa v dvoboju z Olimpijo prvič nosil tudi kapetanski trak, ki ga ni oddal debelo desetletje. Čeprav je imel na mizi bajne ponudbe številnih svetovnih klubskih velikanov, jih je dosledno zavračal, v tem času pa se je veselil naslova v ligi prvakov (2005), pokalu UEFA (2001), dveh v evropskem superpokalu (2001, 2005), treh v ligaškem pokalu (2001, 2003 in 2012), dveh v pokalu FA (2001, 2006) in enega v angleškem superpokalu (2006). Edina lovorika, ki je ni postavil v domačo vitrino, je bila domača ligaška, ki ji je bil najbližje v minuli sezoni.

Danes je prljubljeni nogometaš stopil pred novinarje in potrdil govorice o selitvi z Anfielda: »To je bila najtežja poteza v mojem življenju. Gre za odločitev, ki sem jo skupaj z družino premleval lep čas. Odločil sem se javno spregovoriti in s tem razbremeniti trenerja in soigralce vseh ugibanj o moji prihodnosti. Nogometu se zlepa ne bom odrekel. Nadaljeval bom kariero, prezgodaj pa je še za špekulacije, kje. Lahko le zagotovim, da ne bom oblekel majice katerega od Liverpoolovih največjih domačih tekmecev. Na to nisem niti pomislil, saj se s tem ne bi mogel nikdar sprijazniti.«

Gerrard je v rdečem dresu vpisal 697 nastopov in dosegel 180 golov. »Upoštevaje vse okoliščine je verjetno sprejel pravilno odločitev, vseeno pa je danes žalosten dan za Liverpool in ves angleški nogomet,« je poudaril njegov nekdanji soigralec Jamie Carragher.