Stojić se po pol leta vrača k Olimpiji

Nekdanji direktor nogometnega državnega prvaka se je s predsednikom Milanom Mandarićem razšel aprila letos.

Objavljeno
24. oktober 2016 18.03
bsa/olimpija
J. P.
J. P.

Ljubljana - V taboru nogometnega državnega prvaka Olimpije je vnovič živahno. Dan po tem, ko so Ljubljančani z osvojeno zgolj točko na gostovanju pri Rudarju (0:0) oddali vodilni položaj na prvoligaški razpredelnici večnemu tekmecu Mariboru, se je namreč v klub vrnil Srb Ranko Stojić, ki je pred pol leta sestopil s funkcije direktorja »zmajev«, ki je imel v rokah tudi kadrovske niti. Danes je že pozdravil igralce v slačilnici, odslej bo, kot se je odločil izvršni odbor ŠDNK Olimpija Ljubljana, opravljal vlogo klubskega podpredsednika.

Sedeminpetdesetletni Stojić, nekdanji jugoslovanski reprezentant, ki je največ klubskih nastopov zbral v majici Partizana, se je k Olimpiji prvič preselil lansko poletje v paketu s predsednikom Milanom Mandarićem, s katerim sta se zaradi neusklajenosti pogledov na vodenje kluba razšla aprila letos, sta pa ostala v stikih. Kot športni direktor ga je nasledil Nenad Protega, ki to vlogo opravlja tudi še danes. Stojić in Mandarić sta podrobnosti vnovičnega sodelovanja dorekla na današnjem sestanku.

»V zadnjem obdobju sem dobil občutek, da klub ne gre v pravo smer, zato smo skupaj s člani izvršnega odbora sprejeli pogumno, toda nujno potrebno odločitev. Kot sem že ničkolikokrat poudaril, bom tudi tokrat: vselej sem storil vse, kar je v moji moči, da bi Olimpijo popeljal tja, kamor sodi, torej v vrh slovenskega klubskega nogometa,« je ob tej priložnosti poudaril klubski predsednik Mandarić. Stojić pa: »Presrečen sem ob vrnitvi v Olimpijo, izjemno motiviran, poln energije in željan čim hitreje zavihati rokave. Prepričan sem, da se bo Olimpija kmalu vrnila tja, kamor spada.«