Strelske vaje Barcelone, Bayern brez trojčka (VIDEO)

Samir Handanović je z Interjem komaj strl odpor Udineseja, ki je dvoboj končal z zgolj devetimi možmi na igrišču.

Objavljeno
28. april 2015 23.04
Posodobljeno
28. april 2015 23.04
SOCCER-GERMANY/CUP
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona - Nogometaši Barcelone so še enkrat dokazali, da domačega prvoligaškega naslova v nobenem primeru ne želijo izpustiti iz rok. V 34. kolu so se namreč nesramno znesli nad Getafejem in ga po pravcatih strelskih vajah odpravili s 6:0, vsi goli pa so, zanimivo, padli že do 47. minute. Po dvakrat sta bila uspešna Lionel Messi (enkrat z bele točke) in Luis Suarez, med strelce pa sta se vpisala še Neymar in Xavi Hernandez. Tako bo katalonski velikan zadržal vsaj dve točki zaloge pred prvim izzivalcem Realom, ki ga jutri čaka vsaj na papirju ne prezahteven zalogaj, domač obračun z Almerio, ki se še trudi izvleči iz nevarnih voda.

V 34. kolu angleškega prvenstva je Hull pred domačimi privrženci zrežiral presenečenje in z 1:0 ugnal favorizirani Liverpool, odločilni gol je v 37. minuti prispeval Michael Dawson. Gostje so imeli vse niti igre v svojih nogah: bili so več kot dvetretjinsko pri žogi, razmerje strelov v okvir vrat je bilo kar 10:4 v njihovo korist, a je napadalce v obup spravljal Steve Harper, ki je zaklenil mrežo. Liverpoolova evropska prihodnost v naslednji sezoni je po zgolj točki iz zadnjih dveh obračunov vse bolj vprašljiva.

Le stežka pa so v 33. kolu »serie A« odpor domačega Udineseja strli nogometaši Interja, pri katerih je slovenski reprezentant Samir Handanović od prve do zadnje minute čuval mrežo. Njegovo moštvo se je sicer veselilo zmage z 2:1, a se je do nje dokopalo z realizirano enajstmetrovko, v 48. minuti je bil zanesljivi izvajalec Mauro Icardi, in zgolj devetimi možmi na nasprotni strani. Najprej je moral že v 41. minuti predčasno pod prho dvakrat porumeneli Maurizio Domizzi, v 59. minuti pa se mu je v garderobi pridružil še Emmanuel Agyemang-Badu. Zaradi predolgega jezika ga je sodnik Gianluca Rocchi najprej kaznoval z rumenim kartonom, ker se je po njem še bolj spozabil, pa si je bliskovito prislužil še rdečega. Le sedem minut po tem je Inter prek Lukasa Podolskega zapečatil usodo Udineseja, za katerega je častni gol dosegel Antonio di Natale.

Bayern brez trojčka

Od danes pa je jasno, da ne bo nič z Bayernovim trojčkom. Bavarski gigant je bil namreč v igri za osvojitev bundeslige, nemškega pokala in lige prvakov, a se mu je zataknilo v pokalnem polfinalu, po loteriji z enajstmetrovkami ga je namreč odpravila Borussia iz Dortmunda. Redni del tekme se je končal z 1:1 - ušli so gostitelji z golom Roberta Lewandowskega po pol ure igre, v 75. minuti je izenačil Pierre-Emerick Aubameyang, v dveh podaljških pa gledalci niso več videli zadetkov. Odločali so torej streli z bele točke, v vrstah Borussie je bil od treh izvajalcev neuspešen zgolj Mats Hummels, medtem ko sta pri Bayernu prva izvajalca, kapetan Philipp Lahm in Xabi Alonso, sprožila precej prek vrat, strel Maria Götzeja je Mitchell Langerak ubranil, nato pa je poskušil še vratar Manuel Neuer, a namesto mreže zatresel zgolj vratnico. Pri zmagovalcih sta bila uspešna izvajalca Ilkay Gündogan in veteran Sebastian Kehl. Slovenski reprezentant Kevin Kampl je v igro vskočil v 83. minuti kot menjava za Jakuba Blaszczykowskega, ob koncu rednega dela je prejel prvi rumeni karton, v 108. minuti pa še drugega, zaradi česar je moral predčasno v slačilnico, kar pa se Borussii vseeno ni maščevalo.