Strelske vaje za vodilni dvojec

Danes tri tekme 20. kola v slovenskem prvoligaškem nogometnem tekmovanju, jutri še dve.

Objavljeno
03. december 2016 00.54
33 HANDANOVIČ Jasmin (NK Maribor], Maribor [nogomet, nk maribor, nk olimpija, jasmin handanovič]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Še 180 minut loči nogometne prvoligaše do dolgih počitnic in odločitve, kdo bo prvi: »turbo« Maribor ali »dizel« Olimpija. Vijolični branijo točko prednosti, v 20. kolu pa bodo niz treh domačih tekem zaokrožili danes proti Rudarju. Danes bosta še tekmi v Celju in Kopru, jutri pa v Krškem in Domžalah.

Celje: Celje – Gorica (sobota, sodnik Slavko Vinčić, 14):
Od vseh tekem je celjska najmočnejša na papirju. Odločila bo o tem, kdo bo korak bliže kvalifikacijam za evropsko ligo, če se bo pri vrhu vse izšlo tako, da bodo štirje slovenski klubi dobili priložnost za poletni potep po Evropi. Glede na to, da je v pokalnem tekmovanju polfinalist drugoligaš Krka, so možnosti za takšen razplet 99-odstotne. Celje je navkljub slabim točkovnim izkupičkom pod vodstvom Igorja Jovičevića ohranilo četrto mesto, izgubilo ga bo le ob porazu z Gorico. Možnosti so 50-odstotne, ker Miran Srebrnič celo bolje pozne celjske igralce kot Jovičević. Povrhu so Goričani le ušli iz manjše krize, Celjani se še iščejo v trenerjevih shemah. Imajo organizacijo, smer in vsebino, a nimajo igralca navdiha. Nekoga, ki lahko polpriložnost spremeni v zmagoviti gol. Tudi vodje ni. To ne moreta biti Goran Cvijanović in Amer Rahmanović, kaj šele mlajša Nino Pungaršek ali Janez Pišek.

Koper: Luka Koper – Aluminij (Mitja Žganec, 16): Oba tekmeca sta debelo v krizi in kronično neučinkovita. Koper ni dosegel gola na zadnjih treh tekmah, Aluminij kar na šestih. Toče golov tudi zdaj ne bo, oboji bi potrebovali odprt natečaj za strelca. Realnost pa je takšna, da tudi sto golov Kopru ne bo pomagalo, zato ni naključje, da je v pripravi že načrt B, po katerem bo naslednjo sezono v 2. SNL igral Ankaran s koprskim igralci. Potem sledi še selitev na Bonifiko, naslov prvaka, ustanovitev novega kluba (društva) – vrstni red ni pomemben – in »nateg« upnikov (Mandarića) bo legaliziran. Koper bo po eni sami sezoni zunaj 1. SNL in bo s starimi voditelji spet lahko naskakoval ligo prvakov (!?).

Maribor: Maribor – Rudar (Roman Glažar, 20.15):
Dva, tri, štiri točke ali še višja razlika. Vijolični imajo trenutno v nogah in glavah vse, kar imajo najbolj popolni šampioni. Ampak vse je mogoče. Pa ne zaradi menjave trenerja Slobodana Krčmarevića pri Rudarju, pri katerem ne manjka posameznikov z večjo vrednostjo. Navijači v Ljudskem vrtu bodo znova prišli na svoj račun, goli bodo! Morda tudi eden ali dva v mreži Jasmina Handanovića, ki ni prejel gola že 544 minut. Zadnji ga je premagal Olimpijin Mariborčan Rok Kronaveter v 13. kolu.

Krško: Krško – Domžale (nedelja, Andrej Žnidaršič, 14): Po polomu znova v zmagovalni ritem s točo golov. To je domžalski načrt, ki ne upošteva statistike: na štadionu Matija Gubca Domžale še niso zmagale in so v treh tekmah dosegle le dva gola.

Domžale: Kalcer Radomlje – Olimpija (Rade Obrenović, 16.55): Kar so pred Celjem želeli, so Ljubljančani dobili. »Rudarsko« zmago za finiš jeseni brez stresa in z upanjem na spodrsljaj Mariborčanov. Radomljani navkljub senzaciji proti Domžalam ne bi smeli povzročiti večjih težav, čeprav se zeleno-beli »mučijo« z vsemi v ligi. Lepše tekme za bravurozne akcije in spektakularne gole si navijači in Olimpija ne bi mogli zaželeti.