Sturridge v Liverpool, v Chelseaju ga bo zamenjal Ba

Liverpool je pred nadaljevanjem sezone okrepil napadalec Daniel Sturride, ki je iz Chelseaja prestopil za 12 milijonov funtov.

Objavljeno
02. januar 2013 15.15
Posodobljeno
02. januar 2013 15.15
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
London - Vodstvo angleškega nogometnega prvoligaša Liverpoola je potrdilo, da se je na Anfield za 12 milijonov funtov odškodnine iz Chelseja preselil angleški napadalec Daniel Sturridge.

Slednji je v Liverpoolu že opravil zdravniški pregled in s klubom podpisal dolgoročno pogodbo. Navijačem se bo predstavil že na tekmi proti Sunderlandu, a še ne bo del moštva.

Angleški reprezentant se je Chelseaju pridružil julija 2009 iz Manchester Citya. V tem času je zbral 96 nastopov za Londončane in zadel 24 golov.

»Počaščen in vesel sem, da sem tukaj. Trener Brendan Rodgers mi je dejal, da me že dolgo vidi v tem moštvu. Tudi sam sem enakega mnenja. Nisem podpisal pogodbe, da bi tu igral le nekaj let in nato odšel dalje. Podpisal sem, ker želim tu ostati, dokler bo mogoče. Gre za velik klub, po mojem menju, je eden največjih na svetu. Biti med navijači in največjimi nogometnimi imeni na svetu, je nekaj izjemnega,« je po podpisu povedal 23-letni nogometaš.

V Chelsea Demba Ba

Medtem so v Chelseaju že začeli iskati nove okrepitve. Pred nadaljevanjem sezone želijo pogodbo podpisati z napadalcem Newcaatla, Dembo Bajem. Vodstvo Chelseaja je že začelo pogovore za senegalskega nogometaša, ki ima v pogodbi  klavzulo, po kateri ga klub mora prodati, če prejme ponudbo v višini 7 milijonov funtov. Angleški nogometni reprezentant Daniel Sturridge bo klubsko kariero nadaljeval pri Liverpoolu.

Newcastle je obenem sporočil, da je nogometašu dovolil pogajanja z Londončani in da ga ne bo v postavi za današnjo tekmo z Evertonom. Ba je sicer ta čas drugi najboljši strelec angleškega prvenstva, na 20 tekmah je zabil 13 golov.