Suarez v reprezentančni vrnitvi ustavil Brazilijo (VIDEO)

Prvič po SP v Brazliji 2014 in kazni zaradi ugriza je v urugvajski reprezentanci zaigral Luis Suarez ter priboril izid 2:2.

Objavljeno
26. marec 2016 11.11
Š. Ro.
Š. Ro.

Recife - Odkar blesti v Barceloni, je urugvajski zvezdnik Luis Suarez kar dobro zabrisal svojo neslavno preteklost in dogodek s svetovnega prvenstva v Braziliji, ko se je z zobmi lotil italijanskega branilca Giorgia Chiellinija. Njegova kariere je bila tedaj na veliki preizkušnji, toda z dobrimi predstavami si je povrnil svoj nogometni sloves, po dolgem prestajanju kazni pa se je zdaj tudi vrnil v reprezentanco. Prvič po SP je z njo zaigral sinoči v južnoameriških kvalifikacijah za SP 2018 z Brazilijo.

In takoj je v urugvajskem dresu spet navdušil, bil je namreč strelec odločilnega gola za izid 2:2 in osvojeno točko. Kazalo je sicer na gladek poraz Urugvajcev, saj je Brazilija že po pol ure igre vodila z 2:0, zadela sta Douglas Costa in Renato Augusto. Še pred koncem polčasa je izid znižal Edinson Cavani, v areni Pernambuco pa je nato v 48. minuti zablestel še Suarez, ki mu je selektor Oscar Tabarez, v znak zaupanja ob vrnitvi, zaupal tudi kapetanski trak. Suarez je sicer prejel tudi rumeni karton in se pobližnje srečal tudi s soigralcem v Barceloni Neymarjem.

Urugvaj se je s točko na lestvici južnoameriških kvalifikacij dvignil na drugo mesto, kjer ima po petih tekmah 10 točk, tri manj od vodilnega Ekvadorja. Brazilija je tretja, ima osem točk, kot tudi Argentina in Paragvaj.

Gvatemala šokirala ZDA

V kvalifikacijah za SP 2018 so sinoči presenetljiv poraz doživeli ameriški nogometaši. Gvatemala je na domačem igrišču z 2:0 premagala ZDA. Že v prvih 15 minutah sta zadela Rafael Morales in Carlos Ruiz, v nadaljevanju pa je bil zazmago zelo zaslužen tudi vratar Paulo Motta. Varovanci Jürgen Klinsmanna so po štirih tekmah zdrsnili na drugo mesto na lestvici kvalifikacij Severne in Srednje Amerike. Priložnost, da vrnejo udarec, bo Američani imeli že na povrstni tekmi v Ohiu v torek.