Šuker postal predsednik Hrvaške nogometne zveze

Eden najbolj znanih nekdanjih hrvaških nogometašev Davor Šuker je prevzel vodenje Hrvaške nogometne zveze.

Objavljeno
05. julij 2012 13.05
Posodobljeno
05. julij 2012 13.19
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Zagreb - Davor Šuker je hrvaškim ljubiteljem nogometa ostal zapisal v spominu kot najboljši strelec na nogometnem svetovnem prvenstvu leta 1998 v Franciji. Danes pa je pričel z delom funkcionarja, saj so ga na seji skupščini Hrvaške nogometne zveze (HNS) brez glasu proti pričakovano potrdili za predsednika. Seja še vedno poteka, a ni več dvomov, da bo za novega selektorja imenovan Igor Štimac.

V HNS že dlje časa vre, saj sta se oblikovali dve struji (severna in južna), kar je nenavsezadnje privedlo tudi do odstopa Vlatka Markovića z mesta predsednika, kjer je deloval dolgih 14. let.

»Dragi športni prijatelji. Ne želim skrivati zadovoljstva, ker ste mi zaupali to nalogo. Rad bi se zahvalil vsem navijačem, ki so naše fante podpirali na nedavnem EP, kot tudi številnim funkcionarjem in nekdanjim selektorjem. Poseban bi se rad zahvalil Markoviću, ki je bil moj trener, selektor in predsednik. Uspelo mu je ločiti nogomet od materialnih stvari, številni naši člani pa so bili z dobrim delom nagrajeni s funkcijam pri UEFA. Trudil se bom, da bom dobra zamenjava,« je bil prvi nagovor 44-letnega Šukerja.

Na seji je bil prisoten tudi predstavnik UEFA František Laurentz, ki je dejal. »Osebno kot tudi v imenu predsednika Michela Platinija bi Šukerju rad čestital za novo funkcijo. Lahko računate na podporo naše organizacije pri svojem delu. Srečno!,« je med drugim dejal Laurentz.