Kako so igrali: Šuler najbolj natančen

Razlika med nogometaši Chelseaja in Maribora (6:0) je bila (pre)očitna v vseh prvinah igre.

Objavljeno
22. oktober 2014 02.37
Britain Soccer Champions League
J. S., šport
J. S., šport
Jasmin Handanović (5): Po šestih prejetih golih ne more dobiti višje ocene kot 5, ob kirurški natančnosti Chelseajevih asov, ob kateri je bil povečini nemočen, pa mu ne more nihče ničesar očitati.

Mitja Viler (5): Na levi mariborski strani je bilo več prometa kot na londonskem metroju, tako kakovostnejša sta bila sijajna Ivanović in Willian.

Marko Šuler (5,5): »Šuli« je zamudil pri prvem golu Remyja, v nadaljevanju tekme pa je dobro ustavil legendarnega Drogbaja. Edini stoodstotno natančno oddajal žogo (30 od 30).

Aleksander Rajčević (5,5): Pri prvem golu sta skupaj z Vilerjem zmedla Šulerja, ki je napačno ocenil njuno vrnitev v obrambo. S Hazardom se ni mogel meriti.

Petar Stojanović (5,5): Morda ga res išče »pol Evrope, toda niti enkrat ni prebil Hazarda in Filipeja Luisa, četudi je poskušal največkrat med vijoličastimi. Poguma pa mu ni zmanjkalo niti v končnici.

Damjan Bohar (6): Resda je izgubil žogo v akciji, ki ji je sledila enajstmetrovka za Drogbaja, toda izgubil je najmanj dvobojev »ena na ena« z gostitelji. Pretekel daleč največ med gosti: 12.153 metrov!

Željko Filipović (5,5): Mariborska zvezna vrsta je bila nemočna v boju z Oscarjem, Matićem in Fabregasom. Toda sinočnji izziv zanjo je bil višji kot Triglav.

Aleš Mertelj (5,5): »Začetnik« dveh akcij za gol Chelseaja (prvi gol in 11-m), v igri pa je bil dejavnejši in boljši kot Filipović. Dobil je »dvoboj« s Filipovićem v pretečeni razdalji – 11.567 : 11.343 m.

Aleš Mejač (5): Tam, kamor ga je postavil strokovni štab, se adut z boljšo desno nogo ni znašel najbolje, leva stran Štajercev je bila kot ohromljena.

Agim Ibraimi (5): Veliko je poskušal, največkrat je streljal (4) proti vratom, toda izgubil je veliko žog, na žalost pa tudi dvoboj s Čechom za častni gol gostov, ki je potrdil nepisano pravilo: kdor je priigral najstrožjo kazen, naj ne strelja z bele točke.

Marcos Tavares (6): Spet se je boril kot lev, večkrat odigral dvojno podajo in začel morebitno akcijo, ki bi lahko prinesla kakšen gol.

Ante Šimundža (5): Očitno mu je Zlatko Zahović naredil medvedjo uslugo, ko je v retorični uverturi v dvoboj dregnil v Mourinha ... Z Mejačem v zvezni vrsti se mu ni izšlo, četudi drži, da bi se Vršič še težje meril z vrhunskimi atleti Chelseaja.