Superzvezdnik Beckham se ne bo preselil v Avstralijo

David Beckham svoje kariere ne bo nadaljeval v »deželi tam spodaj«, kar je potrdila tudi Avstralska nogometna zveza.

Objavljeno
16. november 2012 08.52
Posodobljeno
16. november 2012 09.33
Soccer Beckham Down Under?
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angles - Eden najbolj prepoznavih obrazov v medijskem svetu David Beckham ostaja v ZDA. Številni mediji so povzeli novico o njegovi selitvi v Avstralijo, toda vse skupaj se je hitro izkazalo za netočno informacijo.

Predstavniki slovitega nogometaša so sicer potrdili pogajanja z enim od avstralskih klubov v A ligi, toda celoten posel je kaj kmalu padel v vodo. »Za Davida Bekchama se ves čas zanima kopica klubov. Lahko potrdim, da se David ne bo preselil v Avstralijo. Trenutno je povsem osredotočen na končnico tekmovanja v ligi MLS, saj želi Galaxy popeljati do novega naslova,« so zapisali njegovi zastopniki.

Oglasili so se tudi iz Avstralske nogometne zveze (FFA) in prav tako potrdili, da Beckhama žal ne bo mogoče spremljati v njihovi ligi. »Že samo dejstvo, da je prišlo do sicer skromnih pogajanj, priča o tem, kako kakovostna in prepoznavna je postala naša A liga. Beckham je nogometni superzvezdnik, sanjski scenarij bi bil, da bi ga lahko gledali v druščini Alessandra Del Piera, Emilea Heskeyja in Shinjija Onoja, ki že igrajo pri nas,« so sporočili iz FFA.

Nekdanji angleški kapetan ima s svojim Galaxyem veljavno pogodbo le še do decembra letos, v klubu iz Los Angelesa so že izrazili željo, da bi podaljšali sodelovanje s 37-letnim igralcem. Ameriški mediji sicer ugibajo, da bi se znal Beckham preseliti tudi v New York, kjer bi oblekel dres moštva Red Bulls. Selitev bi ustrezala tudi njegovi ženi Victorii, ki bi tao lažje nadaljevala s svojo kariero v modnih vodah.