Švicarji in Hrvati brez težav do SP

Nogometaši Švice so v dodatnih kvalifikacijah na povratnem srečanju remizirali s Severno Irsko in se uvrstili na SP.

Objavljeno
12. november 2017 19.25
Posodobljeno
12. november 2017 19.25
FBL-WC-2018-QUALIFIER-SUI-NIR
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Basel - Nogometaši Hrvaške so že z zmago s 4:1 na Maksimiru na široko odprli vrata svetovnega prvenstva, Grčija pa tudi na drugi tekmi ni pokazala dosti boljše predstave in še enkrat razočarala navijače. Grki so sicer imeli večjo posest žoge, a jim to ni kaj prida pomagalo, saj so potrebovali zmago s 3:0 za pot v Rusijo. 

Jalovi grški napadi niso ogrozili Daniela Subašića in Hrvaška se zasluženo veseli svetovnega prvenstva, čeprav bi po nizu spodrsljajev v kvalifikacijah naslednje poletje skorajda ostala doma. Remi z 0:0 je bil za kritike grške reprezentance še en dokaz, da samo z obrambno igro v modernem nogometu težko premaguješ boljše nasprotnike, kar je Hrvaška tokrat nedvomno bila. 

Grčija : Hrvaška

Remi Švice dovolj za SP

Nogometna reprezentanca Švice se je uvrstila na svetovno prvenstvo v Rusiji 2018. Na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij so Švicarji v Baslu igrali neodločeno 0:0 s Severno Irsko, pot na SP pa so si zagotovili z zmago na prvi tekmi v gosteh z 1:0.

Švicarji so se na domačem terenu v dežju spretno prebili v sklepni del tekmovanja. Imeli so pobudo in premoč, ki pa je niso kronali z zadetki, blizu sta bila Blerim Džemaili in Xherdan Shaquiri.

A Severni Irci bi vendarle lahko na tekmi naredili več: že globoko v sodnikovem dodatku je namreč z glavo s kakšnih sedmih metrov meril Jonny Evans, vratar Yann Sommer je poletel v prazno, žogo pa je z golove črte izbil Ricardo Rodriguez in preprečil podaljšek.

Ta tekma je bila prva končana na štirih bojih dodatnih kvalifikacij v Evropi. Drugi potnik na SP bo znan že danes zvečer, ko bodo Hrvati v Grčiji branili veliko prednost s prve domače tekme (4:1), povratni dvoboj med Italijo in Švedsko (prvega so z 1:0 dobili Švedi) bo v ponedeljek v Milanu, med Irsko in Dansko, prva tekma se je končala brez golov, pa v Dublinu v torek.

Severna Irska : Švica