Swanseaju angleški ligaški pokal

Valižansko nogometno moštvo Swansea je v finalu angleškega ligaškega pokala s 5:0 premagalo Bradford City.

Objavljeno
24. februar 2013 20.49
SOCCER-ENGLAND/CUP
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Na Otoku je danes poleg ligaških tekmovanj potekala tudi tekma angleškega ligaškega pokala, ki si ga po zmagi nad Bradford Cityjem dobili nogometaši Swanseaja (5:0).

Valižani so doslej dvakrat igrali v polfinalu pokala angleške nogometne zveze in bili vselej neuspešni, letos pa jim je le uspelo, ravno na stoto obletnico obstoja kluba.

Njihov nasprotnik Bradford City je najlepše presenečenje ligaškega pokala, saj se je kot četrtoligaš prvič po letu 1962 uvrstil v finale. Na poti do Wembleyja je izločili tri prvoligaše - Wigan, Arsenal in Aston Villo -, v finalu pa ni bil dostojen tekmec.

Prvi gol na tekmi je dosegel Nathan Dyer v deseti minuti, Swansea je nato svoje vodstvo podvojil v 40. minuti prek Michuja, ki je postavil izid polčasa. Bradford je nato po treh minutah nadaljevanja prejel še tretji gol, znova je bil strelec Dyer.

Če so nogometaši četrtoligaša do 59. minute še upali na morebiten povratek, pa je njihove upe razblinila izključitev vratarja Matta Dukea, ki je v svojem kazenskem prostoru na nepravilen način ustavil Jonathana De Guzmana. Ta je prevzel odgovornost za izvedbo najstrožje kazni in zadel za 4:0. Isti igralec je v sodnikovem podaljšku dosegel še svoj drugi gol za končnih 5:0.

Rezultat

Bradford City - Swansea City 0:5 (0:2)

(Dyer 16., 48.; De Guzman 59./p, 91., Michu 40.)