Tahiti jo lahko zagode Španiji kljub izidu 0:10

V pokalu konfederacij bosta danes na sporedu obračuna skupine A med Italijo in Brazilijo ter Japonsko in Mehiko.

Objavljeno
22. junij 2013 10.06
FBL-WC2014-CONFED-BRA-TRAINING
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Brasilia – Če odmislimo največji val protestov v zadnjih 20 letih, bo danes in jutri v Braziliji vse drugo v znamenju odločilnih tekem boja za polfinale medcelinskega pokala v nogometu.

Prvi pravi derbi na generalki za mundial 2014 bo na sporedu že nocoj, ko se bosta v metropoli afro-brazilske kulture Salvadorju pomerili Italija in Brazilija.

Štirikratni svetovni prvaki bi morali za prvo mesto v skupini premagati gostitelje, katerih vitrina je bogatejša za en naslov svetovnega prvaka več; v primeru enakega števila točk namreč odloča skupna razlika v golih.

Zanimivo bo videti, kaj lahko opravi proti italijanskim branilcem 21-letni Barcelonin velemojster Neymar, kot tudi to, ali lahko čvrsto moštvo Luiza Felipeja Scolarija ustavi nepredvidljivega Maria Balotellija.

Drugo mesto v skupini A namreč prinaša posebno »kazen«: najverjetnejši polfinalni dvoboj z absolutnim vladarjem zadnjih let Španijo. Ali pač ne, tudi izbrancem Vicenteja del Bosqueja se lahko še zalomi.

Kljub njihovi brezmadežni bilanci obstaja možnost, da bi se v polfinale iz skupine B prebila Nigerija in Urugvaj. Nigerijci bi morali premagati Španijo s štirimi goli razlike, Urugvajci pa Tahiti – temu so Španci nasuli 10 golov – najmanj z osmimi. Stavnice bi 400-kratno povrnile vložek na takšno stavo.

Skupina A, danes ob 21.00

Italija – Brazilija

Japonska – Mehika

 

Vrstni red: Brazilija (5:0) in Italija (6:4) po 6, Mehika in Japonska 0;

 

Skupina B, jutri ob 21.00

Nigerija – Španija

Urugvaj – Tahiti

 

Vrstni red: Španija (12:1) 6, Nigerija (7:3) in Urugvaj (3:3) po 3, Tahiti 0.