Tata Martino pri novincu v MLS

Nekdanji argentinski selektor in trener Barcelone bo odslej vodil novonastalo zasedbo Atlanta United.

Objavljeno
28. september 2016 10.54
Atlanta United Martino
J. P.
J. P.

Atlanta - Nekdanji trener španskega nogometnega giganta Barcelone in argentinski selektor Gerardo »Tata« Martino je našel novo službo. Odslej bo namreč sedel na klopi novinca v severnoameriški ligi MLS, Atlante United, ki bo - ob Minnesoti - še povečal številčnost v tem tekmovanju na rekordnih dvaindvajset moštev.

»Za naš kolektiv je to zgodovinski dan, saj Tata zagotavlja znanje in izkušnje, njegov angažma pa potrjuje napredek lige MLS. Navdušeni smo, da je izbral naš klub, in se iskreno veselimo sodelovanja,« je ocenil Arthur Blank, lastnik novonastalega kluba, ki je prodal kar 22.000 sezonskih vstopnic, še preden je sploh obelodanil sestavo igralskega kadra.

V njem bo med drugimi tudi njegov rojak Hector »Tito« Villalba, sicer pa ima ta čas podpisane pogodbe sedmerica igralcev iz sedmih držav. Atlanta se bo prvoligaškemu tekmovanju priključila prihodnje leto. Triinpetdesetletni Tata Martino je s selektorskega stolčka Argentine sestopil pred dvema mesecema. Kdo bo njegov pomočnik, še ni znano.