Tavares tarča rasističnih žaljivk

Po zmagovitem golu so navijači Zrinjskega proslavljanje mariborskega kapetana pospremili s posnemanjem glasov opic.  

Objavljeno
13. julij 2017 17.28
J. M.
J. M.

Mostar - Kapetan Maribora Marcos Tavares je z zadetkom z enajstmetrovke v sodnikovem podaljšku zagotovil zmago vijoličnih na sredini tekmi kvalifikacij za ligo prvakov proti Zrinjskemu v Mostarju v Bosni in Hercegovini. Po doseženem golu je bil tarča rasističnih žalitev domačih navijačev. 

Brazilec je zadetek za vodstvo in tudi zmago Maribora z 2:1 proslavil pred tribuno, na kateri so bili privrženci Zrinjskega, kar je bila neprijetna izkušnja, poroča novičarski portal vijesti.ba. Kot je razvidno iz videoposnetka, je Tavares po zadetku stekel proti tribuni in gledalcem s prsti kazal podobo srca in pošiljal poljube, a so mu odgovorili s posnemanjem glasov opic. Napadalec Maribora je na rasistične žalitve obiskovalcev opozoril tudi nekatere nogometaše domačega moštva.

Portal poudarja, da poteza skupine domačih navijačev predstavlja veliki madež za sredino kvalifikacijsko tekmo lige prvakov. Ocenjuje, da se bodo domači lahko soočili z ostro kaznijo evropske nogometne zveze (UEFA), ki je neusmiljena, ko gre za boj proti rasizmu.