Tavecchio obtožen spolnega nadlegovanja

Nekdanjo funkcionarko Italijanske nogometne zveze (FIGC) naj bi njen nadrejeni nadlegoval dlje časa, zato se je umaknila. 

Objavljeno
22. november 2017 00.32
J. P.
J. P.

Rim - Dovčerajšnji predsednik italijanske nogometne zveze (FIGC) Carlo Tavecchio preživlja zelo vihrave dneve. Potem ko je včeraj - po izpadu v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Rusiji s Švedsko - po skrajšanem mandatu izpregel z vročega stolčka, ga je danes doletela še obtožba za spolno nadlegovanje v njegovi pisarni v Rimu, ki jo je v pogovoru za dnevnik Corriere della Sera izrekla anonimna nekdanja uslužbenka zveze, ki ji je časnik nadel psevdonim Mary.

»Šla sem k njemu, da bi se pogovorila o nogometu. Nisem ga imela časa vprašati niti, kako se počuti, samo pogledal me je in mi rekel: 'Zelo dobro izgledaš, vidim, da imaš živahno spolno življenje. Pridi, naj se dotaknem tvojih prsi.' Sram me je bilo. Poskušala sem ga ustaviti, toda njegov edini odgovor je bil, naj zagrnem zavese,« je STA navedla besede nekdanje funkcionarke, ki jo je, kot je povedala, Tavecchio nadlegoval dlje časa, zato je zapustila zvezo, za razkritje pa se je odločila, ko nekdanji predsednik FIGC ni namignil, da bo dokončno zapustil nogomet. »Ko mi je bilo jasno, da je Tavecchio skušal prevzeti novo funkcijo v nogometu, morda v amaterskem, nisem imela več dvomov. Čas je bil, da se javno izpovem, kaj se je dogajalo,« je pripomnila Mary.