V Stožicah brez golov, dva so razveljavili po posredovanju Vara

Nogometaši Olimpije in Mure so se v zadnjem dvoboju 19. kola Prve lige Telemach razšli brez golov.
Fotografija: Olimpija - Mura + Nukić, Ljubljana, 8. 12. 2022 FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Olimpija - Mura + Nukić, Ljubljana, 8. 12. 2022 FOTO: Voranc Vogel/Delo

V zadnjem dvoboju 19. kola Prve lige Telemach so se nogometaši Olimpije in Mure razšli brez golov. Ljubljanska zasedba ima še vedno 13 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Koprom, Mura pa je ujela Celjane in zaostaja za 14 točk.

V prvem delu dvoboja v Stožicah je imela terensko premoč domača ekipa, ki si je pripravila več priložnosti, a so do nekaj nevarnih akcij prišli tudi Sobočani. Mreži sta se v prvem delu sicer tresli, toda po en zadetek Olimpije in Mure so sodniki po posredovanju Vara razveljavili.

Prvo nevarnejšo akcijo so domači izvedli v 14. minuti, po podaji Svita Sešlarja se neposredno pred golom ni najbolje znašel Juan Estrada, a so bili gostitelji pred tem v prepovedanem položaju. Še bolj vroče je bilo za vratarja Mure Klemna Mihelaka dve minuti zatem, ko je bil Mustafa Nukić sam pred golom, a je v zadnjem trenutku žogo v kot izbil Gregor Balažic.

V 18. minuti pa bi lahko zadel Mirlind Daku, toda povsem osamljen je s kakšnih osmih metrov z glavo poslal žogo točno v vratarja Matevža Vidovška. V naslednji akciji je Mura sicer zadela, toda ker je bil Mihael Klepač, ki je po podaji Dakuja iz bližine potisnil žogo v gol, v prepovedanem položaju, gol ni obveljal.

Podobno je bilo v 38. minuti na drugi strani. Žoga je po predložku Maria Kvesića in spretnem strelu Sešlarja s kakšnih petih metrov sicer končala v mreži, a je bil podajalec pred tem v prepovedanem položaju.

Nadaljevanje je bilo nekoliko manj aktivno. V začetku so še prevladovali domači, proti koncu pa je bila vse bolj prodorna tudi Mura. Za Olimpijo je v 63. minuti po prodoru dobro streljal Mario Kvesić, a je žoga končala v vratnici.

Domžale so ugnale Celjane. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Domžale so ugnale Celjane. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Podlogar potopil Celjane

Domžale so premagale Celje z 2:1 (0:0). Nogometaši Simona Rožmana so proti Celju, ki je igralo 1100. tekmo v prvi ligi, prišli do zmage v izdihljajih tekme, potem ko je zadel Matej Podlogar. Obe ekipi sta pogrešali kar nekaj poškodovanih igralcev in obe sta si na tekmi priigrali tudi kar precej priložnosti.

Ekipi sta v prvem delu pokazali bolj ali manj izenačeno predstavo, malce več terenske pobude so imeli Celjani. Oboji pa so prišli do kar nekaj obetavnih strelov, pri Celju Gregor Bajde v drugi minuti, Aljoša Matko v 14., Mark Zabukovnik v 19. in Nino Kouter v 26. ter Lovro Bizjak v 27. minuti, domači vratar Ajdin Mulalić pa je moral posredovati pri treh celjskih poskusih.

Pri Domžalah pa sta bila najbolj aktivna Žiga Repas in Franko Kovačević. Prvi je med drugim v tretji minuti sam stekel proti golu, a se na koncu zapletel, v 25. pa je neoviran zgrešil celo žogo v osrčju kazenskega prostora. Najnevarnejši pa je bil drugi Kovačevićev poskus, ko je domžalski nogometaš v 37. minuti streljal malce z leve strani, Matjaž Rozman pa je žogo odbil v kot.

Uvod drugega polčasa je postregel z živahnim dogajanjem, predvsem pred domžalskimi vrati, kjer sta se med drugimi znašla Bajde in Lovro Bizjak, a zapravila svoji priložnosti, v 57. minuti pa je po kotu z glavo zgrešil še Grigorij Morozov.

V 61. minuti so bili nevarni tudi Domžalčani, malce premalo natančen z roba kazenskega prostora je bil Christian Schoissengeyr, le minuto pozneje pa je Celje povedlo. Denis Popović je podal z desne strani v kazenski prostor, tam pa je Bajde iz prve ugnal Mulalića.

V 64. minuti so zadeli tudi Domžalčani prek Kovačevića, ta je sprejel podajo za hrbtom celjske obrambe in nato žogo poslal čez ležečega Rozmana v mrežo za 1:1. Akcijo so pregledali tudi z Varom zaradi prvotno dosojenega prepovedanega položaja.

Akcije pa so se še naprej vrstile, David Zec je v 67. minuti z glavo za malo zgrešil cilj, malo zatem še Damjan Vuklišević, v 79. minuti pa je na drugi strani Rozman dobro posredoval po strelu Podlogarja iz bližine.

Ko je kazalo, da se bosta ekipi razšli z delitvijo točk, pa je v 94. minuti z glavo zadel Podlogar, ki je izkoristil podajo Arnela Jakupovića iz kota z desne strani.

Koper suvereno prek sosedov

Koprčani so v boj z zadnjeuvrščeno ekipo šli po nizu šestih tekem brez zmage. Tokrat pa so rumeno-modri dvoboj hitro nagnili na svojo stran in se z deveto zmago v prvenstvu vsaj začasno dvignili na tretje mesto na lestvici. Junak tekme je bil Anis Jašaragić z dvema goloma. Na drugi strani je kraška ekipa, do tega kroga najslabša v ligi po danih in prejetih golih, še naprej na dnu lestvice. Tokrat je ob častnem zadetku ob koncu tekme zapravila še enajstmetrovko, dvakrat zadela okvir vrat, to pa je enkrat uspelo tudi Kopru.

Koprčani so bili učinkoviti. FOTO: Blaž Samec
Koprčani so bili učinkoviti. FOTO: Blaž Samec

Koprčani so v prvem polčasu prevladovali in terensko premoč tudi unovčili za zanesljivo vodstvo. Že v peti minuti je za 1:0 zadel Jašaragić, potem ko je na levi strani odvzel žogo po slabi povratni podaji Toma Kljuna in prodrl v kazenski prostor, od koder je matiral Jana Koprivca.

Domači so prednost podvojili v 34. minuti, takrat je žogo po dolgi podaji na desni strani kazenskega prostora lepo sprejel Luka Kambič in jo nato poslal v nasprotni kot sežanskih vrat. Pri izbrancih Zorana Zeljkovića je sicer dvakrat poskusil tudi Andrej Kotnik, vendar je v peti in 18. minuti obakrat meril malce previsoko.

V uvodu drugega polčasa so v 50. minuti zagrozili Sežanci, ko je Mihael Briški s strelom z glavo zadel prečko. Dve minuti zatem pa so Koprčani praktično odločili tekmo, po lepo izpeljanem protinapadu je na koncu svoj drugi gol na tekmi dosegel Jašaragić.

V 59. minuti je bil Tabor spet blizu zadetku, takrat pa je Thadee Kaleba z desne strani iz bližine zadel nasprotno vratnico. Vratnico je na drugi strani s strelom z roba kazenskega prostora minuto pozneje zadel Kotnik.

Kotnik je v 68. minuti znova sprožil od daleč, tudi takrat pa mu ni uspelo, Koprivec je žogo odbil čez prečko. V 73. minuti pa je Tabor po pregledu posnetka prišel do enajstmetrovke, ki jo je zakrivil Maj Mittendorfer z udarcem z roko Abdullaha Talala Hameeda. Z bele pike je streljal Fahd Ndzengue, izkazal pa se je koprski vratar Adnan Golubović.

Zato pa je v 79. minuti že na 4:0 povišal Bright Edomwonyi, potem ko je zadel iz neposredne bližine, v 81. pa je po podaji v globino za hrbet sežanske obrambe Rudi Požeg Vancaš poskrbel še za 5:0. V 89. minuti je Boucif El Afghani najprej zapravil nov priložnost Tabora, v 91. minuti pa je Briški z lepim strelom v zgornji kot vrat dosegel častni zadetek gostov.

Izidi, 19. kroga:

Torek:

Gorica - Bravo 0:0

Maribor - Kalcer Radomlje 7:0 (4:0)

Sreda:

Koper - CB24 Tabor Sežana 5:1 (2:0)

Domžale - Celje 2:1 (0:0)

Četrtek:

Olimpija - Mura 0:0

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: