Težava za Italijo - proti Španiji brez Balotellija

Odlični italijanski napadalec bo zaradi natrgane mišice prisiljen izpustiti preostale dvoboje pokala konfederacij.

Objavljeno
24. junij 2013 13.08
Brazil Soccer Confed Cup Italy
D. O., M. Ž., Delo.si/STA
D. O., M. Ž., Delo.si/STA

Rio de Janeiro - Italijanski selektor Cesare Prandelli v polfinalnem obračunu pokala konfederacij, ki te dni poteka v Braziliji, ne bo mogel računati na napadalca Maria Balotellija, ki bo zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil preostanek tekmovanja. Balotelli je bil strelec zadetka za vodstvo s 3:2 v četrtfinalu z Japonsko, ki jo je Italija premagala s 4:3.

22-letni napadalec Milana je v brazilski Fortalezi opravil zdravniški pregled, ki je pokazal natrgano mišico na levi nogi. Sprva je kazalo, da bo lahko selektor Cesare Prandelli na Balotellija računal vsaj v morebitnem finalu ali tekmi za tretje mesto, a so nato iz italijanskega tabora sporočili, da bo Balotelli še pred koncem tekmovanja odpotoval domov.

»Izid zdravniškega pregleda niso spodbudni. Igralec ne bo nared v času do tekem v nedeljo, tako da ne bomo tvegali,« je pojasnil zdravnik italijanske reprezentance Enrico Castellacci.

Tekmovanje, ki velja za nekakšno generalko pred svetovnim prvenstvom, ki bo v Braziliji prihodnje leto, je po poškodbi rame že moral zapustiti še en Italijan Ignazio Abate, prav tako je po poškodbi glave vprašljiv Riccardo Montolivo.

V drugem polfinalu se bodo gostitelji tekmovanja iz Brazilije merili z južnoameriški tekmeci iz Urugvaja.