Thiago zaradi poškodbe ostal brez SP

Nogometaš Bayerna Thiago Alcantara si je poškodoval kolenske vezi in zato s Španijo ne bo mogel v Brazilijo.

Objavljeno
15. maj 2014 13.43
Posodobljeno
15. maj 2014 13.43
FBL-GER-BUNDESLIGA-MUNICH-NUREMBERG
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

München - Španski nogometni reprezentant Thiago Alcantara je že končal upe na SP v Braziliji. Le nekaj dni po tem, ko ga je selektor Vicente del Bosque uvrstil na reprezentančni seznam, si je namreč nogometaš Bayerna poškodoval kolenske vezi.

Nesrečni Španec je na treningu obnovil poškodbo, zaradi katere je počival od marca. Zdaj ga čaka operacija, zaradi katere že lahko odpoved nastop na SP.

»Res ima smolo, žal nam je zanj. Gre za mladega fanta, ki je trdo delal, da bi se vrnil po poškodbi in se dobro pripravil na SP. Zdaj je njegovih sanj konec. Dobro bomo poskrbeli zanj om ga dobro pripravili na sezono 2014/15,« je povedal predsednik Karl-Heinz Rummenigge.

Thiago, ki se je k nemškim prvakom iz Barcelone preselil lani, bo manjkal že na sobotni finalni tekmi nemškega pokala med Bayernom in Borussio. Thiaga je poškodba mučila že v zadnjih mesecih, skoraj tri mesece pa je počival že ob koncu leta 2013 zaradi poškodbe gležnja.

Španija bo v Braziliji začela braniti svoj naslov 13. junija na tekmi skupine B proti Nizozemski, kar bo ponovitev finala izpred štirih let.