Torres zagotavlja: Ostajam član Chelsea

Fernando Torres je zavrnil možnost vrnitve v Atletico Madrid, na SP v Braziliji pa želi vnovič obleči dres furije.

Objavljeno
06. april 2013 13.49
FBL-EUR-C3-CHELSEA-RUBIN KAZAN
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Na prvi četrtfinalni tekmi evropske lige je Fernando Torres prikazal odlično partijo in z dvema goloma poskrbel za visoko zmago Chelsea nad Rubinom iz Kazana (3:1). Toda mediji španskega napadalca že dlje časa vztrajno selijo nazaj v Atletico Madrid, kjer je tudi začel svojo kariero.

Torres je danes tovrstna namigovanja označil za »nerealna«, saj meni, da s svojimi igrami lahko še veliko prispeva k uspehom moštva s Stamford Bridgea. »Nikoli nisem skrival svoje hvaležnosti do Atletica, kjer se je začela moja zgodba. Toda realnost je pač takšna, da sem član druge ekipe, s katero imam podpisano pogodbo za naslednje tri sezone. Pri Chelseau moram doseči še veliko stvari, preden se lahko vrnem domov. Sezona za nas še ni končana, saj ostajamo v igri za dve lovoriki,« je bil jasen »El Nino«.

Odlične predstave v dresu Liverpoola, kjer je na 91 tekmah v premier league zabil kar 65 golov, so mu prinesle odmeven prestop v Chelsea (odškodnina je znašala kar 50 milijonov funtov), kjer pa ni upravičil visokih pričakovanj. Za nameček ima vseskozi hudo konkurenco v napadu - po odhodu Didierja Drogbaja je v zimskem prestopnem roku v klub prišel odlični Demba Ba, ki je med drugim odločil tudi četrtfinalno tekmo FA pokala proti Manchester Unitedu.

Torres je sicer v tej sezoni v vseh tekmovanjih zabil 18 golov in si sedaj obeta, da mu bodo vse boljše predstave prinesle tudi mesto v španski reprezentanci, kjer se je znašel na stranskem tiru.

»Moja glavna cilja sta dobre predstave v dresu Chelsea in vrnitev v špansko reprezentanco. Še vedno si zelo želim igrati za nacionalno izbrano vrsto, mislim da tudi tam še nisem rekel zadnje. Upam, da bom s reprezentančnimi soigralci moči združil že to poletje, ko nas čaka nastop v Pokalu konfederacij, obetam pa si tudi nastop na SP v Braziliji,« je 29-letnik razkril svoje cilje za prihodnost.