Tottenham in Real dosegla dogovor o prestopu Modrića

Hrvaški nogometni reprezentant Luka Modrić se bo iz londoskega Tottenhama preselil k aktualnemu španskemu prvaku Realu.

Objavljeno
27. avgust 2012 12.05
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Iz angleškega nogometnega prvoligaša Tottenhama so sporočili, da so s španskim prvakom Realom dosegli dogovor o prestopu Luke Modrića, čigar odškodnina naj bi po poročanju angleških medijev znašala približno 40 milijonov evrov.

Hrvaškemu reprezentantu se bo naposled le uresničila želja, ki jo je hotel doseči tudi z bojktom ameriške turneje Tottenhama, ter bo madridskemu Realu lahko pomagal pri ubranitvi naslova španskega prvaka. Pri londonskem klubu so zapisali, da so s španskim moštvom sklenili partnerski sporazum, ki bo ekipi povezal na več ravneh, tudi na komercialni.

Predsednik Tottenhama Daniel Levy je podal komentar o prestopu Luke Modrića in sodelovanju z madridskim klubom. »Bil je izjemen član našega kluba in čeprav se nismo hoteli ločiti od njega, smo veseli, da bo prestopil k Realu, s katerim bomo delili dolgo in produktivno partnerstvo.«

O novem partnerstvu je spregovoril tudi predsednik Reala Florentino Perez Rodriguez. »Zaradi močnih odnosov s Tottenhamom smo lahko sklenili dolgo partnerstvo, poleg tega smo se dogovorili tudi za prestop Luke Modrića. Presrečen sem, da ga lahko pozdravim kot člana naše ekipe, hkrati pa se veselim, da bomo v prihodnjih letih tesno sodelovali s Tottenhamom.«

26-letni hrvaški reprezentant je k londonskemu klubu prišel leta 2008 iz zagrebškega Dinama in od takrat nastopil na 160 tekmah ter dosegel 17 golov. Hrvaški reprezentant bo danes odpotoval v Madrid, kjer mora pred uradnim prestopom še opraviti zdravniški pregled.

V iskanju četrte okrepitve

Tottenham, ki so ga v tem prestopnem roku okrepili Emmanuel Adebayor, Gylfi Sigurdsson in Jan Vertonghen, še ni zaključil z nakupi. To je po prvenstveni tekmi z West Bromwichem potrdil tudi trener Andre Villas-Boas, ki bo zdaj moral zapolniti mesto Luke Modrića.

Pri londonskem prvoligašu naj bi se zelo zanimali za Portugalca Joaa Moutinha (Porto), Francoza Yanna M'Vilo (Rennes) in Brazilca Willaina (Šahtjor). Za slednjega so že poslali ponudbo v višini 15 milijonov evrov, ki pa so jo pri ukrajinskem moštvu zavrnili. Tottenham si bo s prodajo Modrića izboljšal možnosti, da se pred koncem prestopnega roka okrepijo še s četrtim igralcem.