Tottenham želi Adebayorja za svojega, Capello na rusko klop

V Tottenhamu želijo v naslednji sezoni obdržati posojenega igralca iz Manchester Cityja Emmanuela Adebayorja.

Objavljeno
13. julij 2012 12.50
Posodobljeno
13. julij 2012 13.46
Š. Ro., D. O., Delo.si
Š. Ro., D. O., Delo.si

London/Moskva - Tottenham v naslednji sezoni angleškega nogometnega prvenstva računa na preboj v vrh, zato nadaljuje z odmevnimi okrepitvami. Potem ko je Harryja Redknappa na mestu trenerja zamenjal Portugalec Andre Villas-Boas, je vodstvo v svoje vrste zvabilo še najboljšega nogometaša v nizozemskem prvenstvu, Belgijca Jana Vertonghna.

Nova okrepitev prihaja iz vrst Manchester Cityja. Gre za starega znanca, Tottenhama, nogometaša Toga Emmanuela Adebayorja, ki je v klubu kot posojeni igralec prebil že prejšnjo sezono in na 37 tekmah prispeval 18 golov. Vodstvo Tottenhama ga je želelo obdržati tudi v naslednji sezoni, in ker v Cityju ob Edinu Džeku, Sergiu Agüeru in Mariu Balotelliju ni dobil veliko priložnosti, je menda že dobil dovoljenje za prestop. Njegova odškodnina naj bi znašala okoli 5 milijonov funtov.

Tudi Villas-Boas je ob prevzemu funkcije jasno izrazil željo, da Adebayor ostane v klubu. »Lagal bi, če bi dejal, da ne iščemo dobrega napadalca. Seveda je Ade na tem seznamu. Zelo bi si ga želeli v ekipi,« je dejal novi trener Spursov.

Nogometaš Toga bo torej tretja večja okrepitev kluba, ki naj bi ga sicer zapuščal Nizozemec Rafael van der Vaart in se vrnil v Hamburg, med možnostmi pa naj bi bili tudi Združeni arabski emirati.

Capello po avanturi v Angliji prevzema Ruse

V prihodnjih 14 dneh bo Ruska nogometna zveza (RFU) na mesto selektorja tudi uradno imenovala Fabia Capella, ki bo podpisal dveletno pogodbo. Obe strani sta že dosegli dogovor, sedaj čakajo le še na uradni podpis pogodbe.

Italijanski strateg bo tako nasledil Nizozemca Dicka Advocaata, ki je odšel v PSV, na leto pa naj bi prejel med pet in šest milijonov ameriških dolarjev. 66-letni Capello je nazadnje vodil angleško izbrano vrsto, sedaj pa bo na klopi Rusije skušal pripraviti odmeven rezulatat na SP v Braziliji.

»Mislim, da si Capello resnično želi tega izziva. Pripravljen je namreč živeti v Rusiji in to celo leto, ne le da bi sem prišel dan ali dva pred reprezentančno tekmo. To pove veliko o njegovi želji in pripravljenosti za delo,« je dejal predsednik RFU Nikita Simonyan.