Totti bo po koncu kariere trener

Nogometni zvezdnik Francesco Totti se še nekaj let vidi v dresu Rome, nato pa se bo preizkusil še v trenerski vlogi.

Objavljeno
18. november 2014 15.29
afp nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rim - Italijanski nogometni zvezdnik Francesco Totti vedno znova dokazuje, da mu leta resnično ne pridejo do živega, navsezadnje je to dokazal nedavno, ko je - star natanko 38 let in tri dni - postal najstarejši strelec v zgodovini lige prvakov. V pogovoru za današnjo Gazzetto pa je razkril, da se še nekaj let vidi v vlogi aktivnega nogometaša pri Romi, ki ji je zvest že vso kariero (natanko četrt stoletja, že od mladinskih vrst dalje), nato pa bo v nogometu poiskal nov izziv, saj se namerava preizkusiti še kot trener.

»Verjetno bom začel z mlajšimi kategorijami. Kdor je igral na moji ravni, ne potrebuje prav veliko časa, da se priuči trenerskega posla,« je v prihodnost pogledal Totti in se dotaknil morebitnega novega mejnika - čez tri leta bi lahko postal najstarejši aktivni igralec v serie A. »Prav vse je mogoče, če bom le še v takšni formi, kot sem zdaj,« je še dodal neuničljivi veteran.

V tej sezoni želi z Romo poseči po naslovu italijanskega prvaka. »Teh ambicij ne skrivamo. Še močnejši smo kot v minuli sezoni, zato trener meni, da lahko uženemo tudi Juventus,« poudarja Totti.