Nogometni svet: Everton šest tednov brez Howarda

Poškodba prvega vratarja Evertona. West Bromwich Albion odpustil trenerja Alana Irvina.

Objavljeno
30. december 2014 11.09
SOCCER-WORLD/M56-BEL-USA
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Prvi vratar angleškega nogometnega prvoligaša Evertona Tim Howard si je poškodoval mečno mišico, zato svojemu klubu ne bo mogel pomagati naslednjih šest tednov. Izkušeni 35-letni ameriški čuvaj mreže se je poškodoval na petkovi prvenstveni tekmi proti Stoku.

Za Everton je to precejšen udarec, saj je klub v zadnjih tednih v precejšnji krizi - po le dveh zmagah na zadnjih desetih tekmah je klub iz Liverpoola padel na 12. mesto prvenstvene lestvice. Brez Američana, ki je dobro branil tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, se bo Everton moral znajti na tekmah proti Hullu, Manchester Cityju, West Bromwich Albionu, Crystal Palacu, Liverpoolu ...

Trenerja menjajo tudi pri WBA

West Bromwich - Potem, ko je bilo v slabi prvi polovici sezone angleškega prvenstva presenetljivo mirno, kar se tiče menjav na trenerskih mestih, je v zadnjih dneh dogajanje precej bolj pestro. Pred dnevi se je moral s klopi Crystal Palaca posloviti Neil Warnock, njegovega stolčka si želi sedanji trener Newcastla Alan Pardew, po novem pa je prosta tudi klop West Bromwich Albiona. Vodstvo kluba je namreč odpustilo dosednjega trenerja Alana Irvina.

Vzrok za njegovo slovo že po sedmih mesecih opravljanja trenerskega dela so slabi rezultati. WBA je pod njegovim vodstvom na zadnjih devetih tekmah zabeležil kar sedem porazov, zadnjega konec tedna proti Stoku. Posledično ni nič kaj obetaven niti pogled na lestvico, saj se klub iz bližine Birminghama trenutno nahaja na 16. mestu, v nevarni bližini cone izpada.

Ime novega trenerja v klubu pričakujejo do konca tedna, do tedaj pa bo prvo ekipo vodil dosedanji pomočnik trenerja Rob Kelly.