Triindvajseterico izbral tudi Gliha

Slovensko nogometno reprezentanco do 21 let čakata 26. in 30. marca tekmi z Ukrajino in Makedonijo.

Objavljeno
16. marec 2015 20.01
brez naslova
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Potem, ko je triindvajseterico nogometašev, ki bodo nastopili na kvalifikacijski tekmi s San Marinom, sporočil selektor članske reprezentance Srečko Katanec, je enaka naloga čakala tudi selektorja mlade reprezentance Primoža Gliho. Ta je na seznam uvrstil tudi Luko Zahoviča.

Mlade slovenske upe do 21. leta starosti 26. marca v Kopru najprej čaka prijateljska tekma proti Ukrajini, štiri dni zatem pa v Celju še proti Makedoniji. Na seznamu Glihe se je znašlo 23 nogometašev, med njimi branilec Cesene Luka Krajnc, ki se bo priključil tudi članski izbrani vrsti za prijateljski obračun s Katarjem. Ne seznamu se je znašlo tudi kar 14 debitantov.

»Glede na to, da so fantje na prvi prijateljski tekmi s Krko pokazali veliko mero resnosti, je tudi seznam temu prilagojen. Imamo težko skupino, kjer bomo morali pokazati vse, kar znamo. Vemo, da imamo določene težave tudi z reprezentancami, ki igrajo nekoliko bolj zaprto. Posvetiti se bomo morali sami igri in karakterju, kar bomo skušali storiti na prijateljskih tekmah z Ukrajino in Makedonijo. Tako bomo spoznali, kje se trenutno nahajamo in kaj lahko sploh pričakujemo od teh mladih fantov,« je povedal Gliha.

Seznam reprezentantov

Aljaž Cotman (Maribor), Adnan Golubovič (Triglav), Gregor Zabret (Swansea), Jure Baljkovec (Radomlje/Domžale), Ben Gasser (Nac Breda), Jon Gorenc Stankovič (BVB), Tilen Klemenčič (Celje), Aljaž Krefl (Rudar), Luka Krajnc (Cesena), Domen Črnigoj (Koper), Leo Ejup (Krka), Dino Hotič (Maribor), Nik Kapun (Olimpija), Žiga Kastrevc (Krka), Aleks Pihler (Triglav/Domžale), Rudi Vancaš Požeg (Domžale), Leo Štulac (Koper), Miha Zajc (Olimpija), Gregor Bajde (Celje), Mitja Lotrič (Koper), Kenan Bajrič (Olimpja), Alen Ožbolt (Domžale) in Luka Zahovič (Maribor).