Trije porazi spodnesli Bentov stolček

Grški nogometni prvak Olympiakos je po treh zaporednih porazih odpustil portugalskega trenerja Paula Benta.

Objavljeno
06. marec 2017 19.18
N. Gr.
N. Gr.

Pirej - Vodilni možje pri Olympiakosu so po treh zaporednih porazih potegnili drastično potezo in odstavili portugalskega stratega Paula Benta. Poteza ne bi bila tako presenetljiva, če Olympiakos ne bi bil še vedno varno na vrhu prvenstvene lestvice, kjer ima ob tekmi več sedem točk naskoka pred drugim Panioniosom. Ekipo bo do konca sezone, v grškem prvenstvu bo Olympiakos odigral še sedem tekem, vodil trener mladinske ekipe Vasilis Vouzas.

Götze v Liverpool, za Belottija bogastvo?

Govorice glede dogajanja na nogometnem tržišču nikoli ne potihnejo. Veliko se ugiba o nadaljnji usodi zdaj že nekdanjega nemškega čudežnega dečka Maria Götzeja, ki je moral po katastrofalni sezoni zaradi presnovnih težav za nedoločen čas prekiniti kariero. Glede na to, da Götze v Dortmundu zelo dobro služi, a ni več nepogrešljivi član moštva, bodo pri Borussiji na koncu sezone verjetno poizkušali Götzeja prodati. Mesto v ekipi Liverpoola naj bi mu ponudil Jürgen Klopp, ki bi Nemca lahko pripeljal za drobiž, dodatnega kreativnega igralca v zvezni vrsti pa bi Redsi še kako potrebovali. 

Veliko govora je tudi o trenutno najbolj vročem napadalcu v Italiji Andrei Belottiju. Napadalec Torina je še enkrat več zablestel na tekmi proti Palermu, kjer je s tremi zadetki v osmih minutah razblinil vse dvome o zmagovalcu. Zanj naj bi se zelo zanimal Antonio Conte, ki naj bi bil za Belottija pripravljen odšteti celo 80 milijonov evrov, kot poročajo angleški nogometni mediji. 

Tavecchio ostaja predsednik italijanske nogometne zveze

Predsednik italijanske nogometne zveze Carlo Tavecchio je bil danes v Neaplju vnovič izvoljen za predsednika italijanskega nogometa za nova tri leta. 73-letni Tavecchio je leta 2014 na mestu predsednika zamenjal Giancarla Abeteja, ko je ugnal glavnega rivala Andreo Abodija s 54 odstotki glasov.