Trojček Suareza za Barcelonin finale (VIDEO)

V finalu klubskega SP na Japonskem se je nogometašem River Plateja pričakovano pridružil katalonski velikan.

Objavljeno
17. december 2015 14.35
Japan Soccer Club World Cup
J. P.
J. P.

Jokohama - Potem ko so se nogometaši argentinskega River Plateja že včeraj s polfinalno zmago (1:0) nad gostiteljico Hirošimo uvrstili v finale klubskega svetovnega prvenstva na Japonskem, so danes dobili tudi tekmeca. Pričakovano bo to zmagovalka minule sezone lige prvakov Barcelona, ki ni imela težav z azijskim šampionom, kitajskim moštvom Guangzhou Evergrande (vodi ga sloviti brazilski maček Luiz Felipe Scolari), od katerega je bila prepričljivo boljša s 3:0. Edini strelec je bil urugvajski napadalec Luis Suarez, ki je trojček golov dopolnil z uspešno realizirano enajstmetrovko.

Katalonski velikan ni mogel računati na pomoč prvega zvezdnika, argentinskega mojstra Lionela Messija, ki je dvoboj izpustil zavoljo bolečin zaradi ledvičnih kamnov. »Kako bo z njim naprej, še ne moremo z gotovostjo napovedati, počakati bo treba na izvide nadaljnjih zdravniških preiskav,« so pred obračunom sporočili iz kolektiva, ki skuša v dvanajsti ediciji postati prvi s tremi zmagami na klubskem svetovnem prvenstvu - pred tem se je laskave lovorike veselil v letih 2009 in 2011, zaenkrat pa je po številu naslovov še izenačen z brazilskim Corinthiansom.

Prvič se je mreža Li Shuaija po odbitku zatresla v 39. minuti, v peti minuti drugega polčasa je Suarez po podaji Andresa Inieste prednost podvojil, na 3:0 pa je Urugvajec v 67. minuti povišal z najstrožje kazni po prekršku Bowen Huanga nad 20-letnim Munirjem El Haddadijem v kazenskem prostoru. Dvoboj je že v prvem delu zasenčila huda poškodba Zou Zhenga, ki je končal v bolnišnici z zlomljeno nogo. Statistika pove vse o razmerju moči na igrišču: Barcelona je imela žogo kar tričetrtinsko v svoji posesti, razmerje strelov v okvir vrat je bilo 6:1, kotov pa 4:3 v njeno korist. Finale bo na sporedu v nedeljo ob 11.30, dvoboj za tretje mesto pa že ob 8. uri po srednjeevropskem času.