Tudi anketi Asa in Munda Deportiva zmago pripisujeta Messiju

Nogometni navdušenci, ki so sodelovali v anketah španskih časopisov, menijo, da si zlato žogo zasluži Lionel Messi.

Objavljeno
26. oktober 2016 10.30
Posodobljeno
26. oktober 2016 10.55
Spain Soccer La Liga
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Španski mediji so po objavi tridesetih kandidatov za prestižno zlato žogo, ki jo podeljuje francoska revija France Fotball, opravili številne ankete z vprašanjem, kdo si najbolj zasluži to nagrado. Odgovor je bil enoten: Lionel Messi.

Argentinec je poleg Portugalca Cristiana Ronalda glavni favorit za to nagrado. Čeprav je Portugalec v pretekli sezoni z madridskim Realom zmagal v ligi prvakov in s Francijo postal evropski prvak, pa so nogometni navdušenci bolj na strani njegovega argentinskega rivala.

Kot prva je anketo opravila Marca. Zmagal je Messi s 57 odstotki glasov, Cristiano Ronaldo je bil drugi s 26 odstotki.

Argentinski virtuoz je dobil največ glasov tudi v anketah časopisov As in Mundo Deportivo. V Asovi anketi je Messi prejel kar 70 odstotkov glasov, Cristiano Ronaldo pa 20. Rezultati Mundove ankete so bili še bolj na strani Messija, za katerega je glasovalo 83,6 odstotka anketiranih, za Ronalda pa zgolj 3,9 odstotka.

Posebno anketo je na svoji strani pripravila tudi France Football. Po dveh dneh glasovanja je presenetljivo na prvem mestu Alžirec Riyad Mahrez iz Leicestra, ki je prejel 39 odstotkov glasov, sledita Messi (27%) in Ronaldo (20%).

Prejemnik zlate žoge bo znan 9. januarja prihodnje leto na podelitvi v Zürichu.