(Tudi) Cantona bi rad nasledil Alexa Fergusona

Nekdanji as Manchester Uniteda Eric Cantona se rad spominja dni pri rdečih vragih, zato bi se z veseljem vrnil kot trener.

Objavljeno
15. november 2012 19.21
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Legendarni francoski nogometaš Eric Cantona je v intervjuju za ameriško televizijo ESPN dejal, da bi z veseljem sprejel vlogo trenerja pri Manchester Uniteda, če bi mu jo ponudili.

Nekdanji as rdečih vragov se je ob tem zavedal, da bržkone tega ne bo dočakal. Pri 46 letih namreč nima veliko trenerskih izkušenj. Štiri leta je bdel nad francosko reprezentanco v nogometu na mivki, ta čas pa opravlja službo dirketorja pri nogometaših New York Cosmos.

»Če bi mi kdo ponudil službo, bi jo seveda takoj sprejel, United je zame pač poseben klub. Če se mi kdaj ponudi priložnost, zakaj pa ne?« je dejal in priznal, da bo dolgoletnega trenerja Alexa Fergusona težko nadomestiti. »Uživam, ko gledam, kako Uniteda zmaguje. Zato si želim, da Ferguson na položaju ostane na vedno,« je dejal.

Cantona je za Francijo zbral 45 nastopov in prispeval 20 golov. Manchester Unitedu se je pridružil leta 1992 iz Leedsa in z njim v petih letih osvojil štiri naslove v angleškem prvenstvu. Leta 1997 se je nenadoma upokojil in se posvetil šovbiznisu, leta 2009 je nastopil v filmu »Looking for Eric«.