Tudi Damir Skomina bo piskal na euru 2016

Najboljši slovenski nogometni sodnik je bil med delilci pravice že na prejšnjem euru in na olimpijskem turnirju v Pekingu.

Objavljeno
15. december 2015 14.29
reu+SOCCER-EURO/
J. P.
J. P.

Ljubljana - Vodstvo sodniške sekcije (Vlado Šajn, Pierluigi Collina in Hugh Dallas) v okviru Evropske nogometne zveze (UEFA) je razkrilo imena delilcev pravice na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Franciji, v ugledni družbi pa se je vnovič znašel tudi trenutno najboljši slovenski sodnik, Koprčan Damir Skomina. Devetintridesetletni Primorec je doslej piskal na že 144 mednarodnih tekmah, ima pa tudi že kar nekaj izkušenj z največjih reprezentančnih tekmovanj. Na zadnjem euru 2012 na Poljskem in v Ukrajini je bil v ognju trikrat, tudi v četrtfinalnem obračunu med Nemčijo in Grčijo, na olimpijskem turnirju leta 2008 v Pekingu pa je prav tako v četrtfinalu delil pravico Braziliji in Kamerunu.

Na seznamu so poleg Skomine še (po abecednem vrstnem redu priimkov): Martin Atkinson (Anglija), Felix Brych (Nemčija), Cüneyt Çakir (Turčija), Mark Clattenburg (Anglija), William Collum (Škotska), Jonas Eriksson (Švedska), Ovidiu Hategan (Romunija), Sergej Karasev (Rusija), Viktor Kassai (Madžarska), Pavel Kralovec (Češka), Björn Kuipers (Nizozemska), Szymon Marciniak (Poljska), Milorad Mažić (Srbija), Svein Moen (Norveška), Nicola Rizzoli (Italija), Clement Turpin (Francija) in Carlos Velasco Carballo (Španija).

Vsi delegirani sodniki bodo morali prvih pet dni februarja na zimski tečaj, v Franciji pa bodo opravili osrednje priprave, med katerimi bodo preverjali tudi njihovo telesno kondicijo, med 18. in 22. aprilom. Na prizorišče prvenstva bodo delilci pravice prišli 6. junija.